Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

برق شيرازدرآستانه واگذاري به سازمان همياري شهرداري ها

به گزارش سايت گل ،روز گذشته هم خبر خريد امتياز برق توسط علي انصاري مطرح شده بود.


http://www.hamshahri.org/images/position36/2010/7/bargh-shiraz.gif.jpgسرپرست سازمان همیاری شهرداری های استان فارس به خبرنگار سایت گل گفت: در پی اعلام استاندار مبنی بر ورود این سازمان به بحث تیمداری، آمادگی خود را جهت خرید امتیار باشگاه برق شیراز اعلام کرده ایم وچنانچه وزارت نیرو و برق منطقه ای موافقت نمایند این امر قطعی خواهد شد. دهداری توجه به بحث نشاط اجتماعی را اصلی ترین دلیل این موضوع دانست وافزود: حالا که برق منطقه ای به دلیل موانع قانونی نمی تواند در ورزش حرفه ای هزینه کند ،برای حفظ این تیم ریشه دار وقدیمی وارد شده ایم وامیدواریم بتوانیم جوانان را در کنار ورزش حفظ کنیم.  

10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

پس از مصاحبه صبح امروز با خبرنگاران ، قاسمي از فرمانداري شيراز رفت


فرماندار جديد شيراز معرفي شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس و بنا بر اعلام روابط عمومي استانداري فارس با توجه به اعلام پايان ماموريت حسين قاسمي از سوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با حكم استاندار فارس محمد بذر افشان به عنوان سرپرست فرمانداري شهرستان شيراز منصوب شد.

بنا بر اين گزارش در حكم دكتر روح الله احمد زاده خطاب به سرپرست فرمانداري شيراز آمده است: نظر به مراتب تعهد و تخصص؛ جنابعالي را كه از مديران متعهد و پر تلاش هستيد به عنوان سرپرست فرمانداري شيراز منصوب مي نمايم.
اميد است در ظل عنايات حضرت ولي عصر(عج) وفق منويات مقام عظماي ولايت مويد و موفق باشيد. استاندار فارس همچنين از تلاش ها و خدمات حسين قاسمي در مدت تصدي مسئوليت تشكر كرده است.
سرپرست فرمانداري شيراز پيش از اين مدير كل امور اجتماعي استانداري فارس بوده است.معاون فرماندار ني ريز؛ مشاور فرماندار خنج؛ معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره)و فرمانده پايگاه مقاومت اباصالح المهدي (عج)از جمله سوابق كاري و اجرايي نامبرده مي باشد.

بذر افشان دو سال پياپي به عنوان مدير نمونه استاني و كشوري شناخته شده است.
همچنين دوره دكتراي تخصصي جامعه شناسي (phd)؛تدريس  در دانشگاه؛تاليف مقالات متعدد علمي-پژوهشي و يك جلد كتاب با عنوان "جامعه شناسي توسعه با تاكيد بر توسعه پايدار" از جمله سوابق علمي وي مي باشد.
به گزارش ايسنا فرماندار شيراز در حالي از سمت خود بركنار شد كه صبح امروز برنامه هاي خود را براي مبارزه با مفاسد اقتصادي در سال جديد اعلام كرده بود.
حسين قاسمي 29 ارديبهشت 89 به عنوان فرماندار شيراز معرفي شد . پيش از او ابراهيم عزيزي فرماندار شيراز بود.
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

آغاز ساخت 3 پارکینگ طبقاتی در بافت فرسوده شیراز در سال جاری

imageطی نشست مشترک شهردار منطقه تاریخی، فرهنگی با مهندس خیراندیش معاون فنی و عمرانی و نماینده سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری، بر تعیین تکلیف طراحی و اجرای فاز یک پارکینگ های حضرتی، غدیر و اسکندری تأکید شد. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه تاریخی فرهنگی، محمدفاضل صارمی زاده در این خصوص گفت: در جلسه مشترک
مجموعه های مرتبط با موضوع پارکینگ های منطقه، تعیین تکلیف سه پارکینگ حضرتی، غدیر و اسکندری مورد بررسی قرار گرفت که پس از تهیه کروکی و تشخیص وضعیت تملکی آنها توسط شهرداری منطقه، جذب سرمایه گذار توسط سازمان
سرمایه گذاری یا اجرای مستقیم طرح ها توسط حوزه معاونت فنی و عمرانی در دستور کار قرار خواهد گفت. صارمی زاده تشریح کرد: با تکمیل طراحی پارکینگ ها، عملیات اجرایی آنها در نیمه دوم سال 1390 توسط معاونت فنی و عمرانی انجام خواهد شد. وی با بیان این مطلب که پارکینگ اسکندری در طرح توسعه حرمین مطهر شاه چراغ (ع) و سید علاءالدین حسین (ع) واقع شده است گفت: در این خصوص هماهنگی با طرح توسعه حرمین مطهر ضرورت دارد.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی اعلام کرد: پارکینگ غدیر بیش از 4 هزار متر مربع، پارکینگ حضرتی در حدود 7 هزار متر مربع و پارکینگ اسکندری 3 هزار و 500 متر مربع مساحت دارند که با احداث آنها بالغ بر 14 هزار و 500 متر مربع به فضای پارک خودرو در این محدوده از شهر شیراز اضافه می شود.
 
 10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

فرماندار در اولين نشست خبري خود از خجالت شورایی ها درآمد!


فرماندار شيراز گفت:همه ما سرباز ولایت و رهبری هستیم و پیمان ورود ما به دولت ،محوریت ولی فقیه است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، حسين قاسمي در اولين نشست خبري خود در سال 90،افزود:تا وقتی از مسئول بالاتر تبعیت می کنیم که به رهبری و ولایت متصل باشند و اگر این ارتباط قطع یا خدشه دار شود ما نیز به گونه ای دیگر برخورد می کنیم.
 فرماندار شیراز اضافه کرد:من سرباز ولایتم نه هیچ کس دیگر و میزان علاقه و عشق به هر کس به میزان ارادت و همراهیش با رهبری است .
فرماندار شيراز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دور جديدي از مبارزه با فساد را آغاز كرده‌ايم و امروز همه كساني‌كه قرارداد ننگين پروژه APS معالي‌آباد را منعقد كردند، بايد پاسخگوي افكار عمومي باشند.
 وی با تاكيد براينكه هيچ وقت از مبارزه با فساد و تلاش براي تحقق منويات مقام معظم رهبري خسته نشده و نمي‌شود، افزود: شيراز يك برند است، شهر حافظ، سعدي، شهر علم و ادب و فرهنگ، نه يك شهر ترشيده كه آقايان تحفه‌اي روي آن گذاشته و به‌ثمن بخس بفروشندش!
وي با اشاره به اينكه دهم ارديبهشت ماه، سالروز صدور فرمان هشت ماده‌اي مقام معظم رهبري در خصوص مبارزه با فساد است گفت: بايد پروژه‌هايي نظير اي پي اس و برج دوقلوي محمد‌پور تعيين تكليف شود، بايد مسئولان پاسخ دهند كه چرا دستور دفتر مقام معظم رهبري در خصوص پروژه محمد‌پور و برخورد با شهردار وقت شيراز برزمين مانده است.
فرماندار شهرستان شيراز در خصوص ساماندهي مسايل شورا و شهرداري نيز گفت: عضو شورا نمي‌تواند هم نماينده مردم باشد هم كارشناس شهرداري، هم ناظر باشد هم مجري! در حاليكه برخي از اعضاي شوراي شيراز كارشناس شهرداري هم هستند.
قاسمي با تصريح اينكه برخي از اعضاي شورا ميليون‌ها تومان در سال بابت حق كارشناسي از شهرداري دريافت مي‌كنند، اين موضوع را تخلف از قانون دانست و گفت: من از سازمان بازرسي مي‌خواهم به اين موضوعات رسيدگي كند، حال هركسي مي‌خواهد مي‌تواند ادعا كند اين اقدامات من سياسي‌كاري و موج‌سواري است.
وي با تاكيد براينكه اگر شهردار اين روند را متوقف نكند به‌زودي نام اعضاي شورا كه حق كارشناسي شهرداري را دريافت كرده و مي‌كنند را علني خواهد كرد، گفت: برخي از اعضاي شورا هم عضو هيات مديره شركت‌هاي ديگري هستند و حقوق ميليوني دريافت مي‌كنند، اين هم تخلف است.
فرماندار شيراز بر لزوم تعيين تكليف اعضايي از شوراي شيراز كه سال گذشته جرايمي به آنان انتساب داده شد، تاكيد و تصريح كرد: يا حكم محكوميت آنان را سريع‌تر اعلام كنند يا حكم برائتشان را صادر كرده و حقوق اين افراد احيا و از حيثيت شورا دفاع شود.
وي گفت: اميدوارم اعضاي شورا با همگرايي مطلوب هيات رئيسه جديد را انتخاب كنند تا كار به جاهاي باريك كشيده نشود.
فرماندار با بيان اينكه معاونان شهردار هم اجازه ندارند به‌عنوان كارشناس عمل‌كرده و حق كارشناسي هم دريافت كنند، گفت: يك رويه‌اي را برخي از آقايان باب كرده‌اند و آن اينكه هر مفسده‌اي علني شده و هر وقت از فساد گفتيم آن را سياسي‌كاري تلقي كردند،‌اگر از برج‌هاي دوقلو گفتيم، گفتند سياسي‌كاري كرده‌ايد، مخالفت با مصوبه غيرقانوني شورا كرديم گفتند موج‌سواري و سياسي كاري مي‌كنيم، پس كدام حركت سياسي‌كاري نيست؟
وي با تاكيد براينكه پيرو صادق ولايت است، تصريح كرد: اگر سياسي‌كاري مي‌كردم ظرف يكسال گذشته با اين حجم از فشارهايي كه بر ما وارد شد، خسته شده و مبارزه را رها مي‌كردم مانند خيلي از افراد كه اين كار را كردند اما اگر جانم را هم از دست بدهم و بالاتر از آن حتي آبرويم را هم در معرض خطر قرار گيرد از خط ولايت منحرف نشده و در راستاي تحقق منويات رهبري تلاش خواهم كرد.
فرماندار با بيان اينكه يك تنه در مقابل بسياري از مفسدين و حاميان آنها ايستاده است، گفت: اگر رسانه‌ها هم نبودند، در اين مبارزه مرا فلج كرده بودند.
فرماندار شيراز همچنين بنا به درخواست خبرنگاران گفت: من حدود 600 هزار تومان حقوق ماهيانه دريافت مي‌كنم آنهم از سپاه پاسداران و البته به ازاي هر ساعت اضافه‌كاري هم 2 هزار و 500 تومان مي‌گيرم كه حداكثر ساعت اضافه‌كاري هم مشخص است بين 100 تا 120 ساعت.
وي با تصريح اينكه حق شركت در جلسات كميسيون‌ها را براي هزينه در مسايل فرهنگي بخش‌هايي كه نيازدارند بخشيده است، گفت: اعضاي شوراي شهر هر كدام ماهيانه يك ميليون و پانصد هزار تومان به‌صورت ثابت دريافت كرده و بابت هرجلسه كميسيون كه شركت مي‌كنند بالغ بر 57 هزار تومان حق جلسه مي‌گيرند و اين جداي از حقوق بازنشستگي و حقوق‌هايي است كه از دانشگاه علوم پزشكي و بنياد شهيد و آموزش و پرورش توسط برخي از اعضاي شورا دريافت مي‌شود.
فرماندار با بيان اينكه در اين ميان سه يا چهار عضو از شورا از هيچ دستگاه و ارگان دولتي حقوقي دريافت نمي‌كنند، تصريح كرد: حقوق شهردار شصت برابر حق‌جلسه يك عضو شورا است، يعني بايد عدد 57 هزار و اندي تومان را در 60 ضرب كنيم تا حقوق شهردار شيراز مشخص شود و اين جداي از حق طرح‌هاي عمراني است كه به‌شكل قانوني و براساس ميزان فعاليت و بودجه عمراني شهر، درصدي به شهردار تعلق مي‌گيرد، يعني درصدي از 450 ميليارد تومان بودجه عمراني شيراز بايد به شهردار پرداخت شود.
او با تصريح اينكه دريافت‌هايي اعضاي شورا و شهردار قانوني بوده و در قالب قانون ديده شده است، گفت: مردم بايد قضاوت كنند كه چه كسي سياسي كاري كرده، چه كسي براي ماندن در يك پست زمين بخشيده، چه كسي با فساد مبارزه كرده است، مردم هستند كه مي‌مانند، مسئولان همه تغيير خواهند كرد.
حسين قاسمي با قدرداني از همكاري رسانه‌ها گفت: علي‌رغم اينكه نتوانستم هر ماه در قالب نشست‌‌هاي خبري در خدمت خبرنگاران باشم اما فكر مي‌كنم مديري رسانه‌اي هستم در هر برنامه‌اي كه داشتم اگر منع قانوني وجود نداشت خبرنگاران همراهم بوده و هرچه پرسيده‌اند پاسخ داده‌ام.
فرماندار شيراز گفت: همين كه هيمنه برخي از افراد را شكستم، گردن كلفتاني كه در دوره‌اي كسي جرات نمي‌كرد نام آنان را ببرد و نقدي بر اقداماتشان و باغ‌شهرها بنويسد،‌ بزرگترين حركت را در مسير مبارزه با فساد انجام داده‌ام و اميدوارم خداوند، مقام معظم رهبري و مردم از من راضي باشند.
وي گفت: من با فساد مخالفم در اين راه چپ و راست هم نمي‌شناسم، اگر مفسده‌اي ببينم با آن برخورد مي‌كنم، نه امروزكه اين ويژگي هميشه همراه من بوده و هست و خواهد بود، من در برخورد با مفاسد و تبعيض لحظه‌اي درنگ نخواهم كرد. 

10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

فاجعه ای دیگر : رطوبت تخت جمشید را فراگرفت؛ آثار پنج هزار سال تمدن در حال متلاشی شدن

نفوذ آب باران در قسمتهای مختلف تخت جمشید و ایجاد رطوبتهای شدید در بنا باعث شده كه هر ساله سنگهای دو هزار و 500 ساله این بنا متلاشی شوند.
به گزارش مهر از شیراز، عدم اجرای راهكارهای مناسب برای هدایت آب باران در تخت جمشید باعث شده كه هر ساله با شروع بارندگیها، محوطه های مختلف این بنا به آب انبارهای بزرگی تبدیل كه در نهایت منجر به متلاشی شدن سنگهای تاریخ تخت جمشید شود.
این امر باعث شده كه كارشناسان بر این نكته تاكید كنند كه به رغم اینكه تا به حال اقداماتی برای دفع رطوبت و جلوگیری تخریب بنا صورت پذیرفته اما خطر بزرگی بر اثر نفوذ رطوبت درصفه تخت جمشید، این بنای با ارزش را تهدید می كند كه به مرور زمان و با گذشت سالهای متمادی و نفوذ رطوبت در سنگها و پی بناهای موجود روند اضمحلال سریعتر می شود.
آثار تورق و نمك در سطح نقوش و فساد آن
یك كارشناس میراث فرهنگی در خصوص وضعیت آب باران و ایجاد رطوبت در بنای تاریخی تخت جمشید به تشریح روند ایجاد این رطوبت و گلسنگها در این بنا پرداخت.
این كارشناس گفت: بارش باران در منطقه تخت جمشید زیاد است و آب در سطح حیاطها، داخل كاخ ها و در خیابانها و جای جای این صفه كه حدود 125 هزار متر مربع است جمع می شود و چون این بناها شیب بندی مناسبی ندارند و انشعابهای فرعی راه آب در این بناها ایجاد نشده ، آب باران در مناطق پست جمع می شود و به دلیل اینكه پی بناها در اكثر نقاط صفه از خاك وشن و سنگهای دوریز پر شده به راحتی آب در آنها نفوذ كرده و به آب انبارهای زیرزمینی تبدیل می شود.
متلاشی شدن سنگ گل سر ستون در كاخ صد ستون بر اثر یخ بر شدن و دیگر عوامل رطوبتی
وی ادامه داد: این آب انبارها در تمام طول سال به خاطر اینكه راه خروجی ندارند، ماندگار هستند و از راههای مختلفی در سنگهای دیواره ها و بناهای موجود نفوذ می كنند و معمولاً اثرات رطوبت درتمام صفه در فصلهای مختلف حتی تابستان قابل مشاهده است.
این كارشناس ادامه داد: آب گردآمده از باران كه از قسمت شمال شرقی صفه از كوه رحمت به پایین سرازیر می شود نیز به آب انبارهای زیرزمینی اضافه می شود، مقدار كمی از این آبها بخار و مقداری نیز از طریق كانالهای آبروهای زیرزمینی به تازگی به بیرون صفه هدایت می شوند اما قسمت اعظمی از آبها در پی بناها نفوذ كرده و در تمام طول سال اثرات مستقیمی بر سنگهای دو هزار و 500 ساله تخت جمشید می گذارند.
لایه سطحی نقش برجسته در اثر رطوبت از بین رفته است
وی با بیان اینكه در بعضی قسمتهای تخت جمشید در دیوارهای اصلی صفه شاهد رطوبت زیادی هستیم، افزود: آبروهای اصلی صفه در تمام طول سال رطوبت خاصی دارند و چنان بخار آب در آنها وجود دارد كه نفس را تنگ می كند به طوریكه دیوارهای این آبروها همیشه خیس هستند و فقط قستهایی از این آبروها كه در سطح بالاتری از صفه قرار می گیرند، رطوبت كمتری در آنها وجود دارد.
شنهای ریخته شده در محوطه باعث نفوذ آب می شود
این كارشناس اضافه كرد: شن و سنگ ریزه هایی كه در محوطه صفه تخت جمشید ریخته شده تا از گل آلود شدن آثارجلوگیری كند و عبور و مرور بازدیدكنندگان در فصل زمستان راحت تر باشد یكی از عاملهای مهم جمع شدن آب و نفوذ در پی صفه به شمار می روند و اگر انشعابهای كوچكی از آبروها هم در سطح صفه تخت جمشید ساخته شود تا آب باران را جمع آوری كند، اگر درپوشهای مناسبی نداشته باشد به وسیله این شنها پر می شوند و راه جریان آب را می گیرند.
ته ستونی در كاخ صد ستون بر اثر یخ بر شدن به این صورت متلاشی شده است
وی ادامه داد: دیوارهای خشتی مجموعه تخت جمشید هم كه در كنار آثار سنگی قرار دارند باعث نفوذ سریعتر رطوبت از پائین به این آثار می شوند و اضمحلال سنگها را سریعتر و تكمیل تر می كنند.
این كارشناس گفت: در بنای خزانه و قسمت جنوب شرقی كاخ حرمسرا كه هیچگونه راه خروج آب وجود ندارد، چه در سطح و چه در پی بنا همچون آب انباری بزرگ است چنانكه در طول سال شاهد متلاشی شدن این آثار سنگی هستیم.
آثار شوره زدگی بر اثر نمكی كه از سنگ خارج شده و مربوط به رطوبت است
وی با اشاره به اینكه هر سال تعداد زیادی از این آثار متلاشی می شود و از زمان خاكبرداری این بناها تاكنون هیچگونه راهكاری برای خارج كردن به موقع این آبها صورت نگرفته، عنوان كرد: مسئله مهم رطوبت است، رطوبتی كه با خود آلاینده های شیمیایی مختلفی دارد، رطوبتی كه آمدنش سفیر اضمحلال فساد تدریجی و متلاشی شدن سنگهای بجا مانده از تمدن بزرگ ایران است.
این كارشناس بیان كرد: راه حل هایی جهت حفاظت از بناها در مقابل رطوبت در تخت جشمید اجرا شده مانند سایبان فلزی بر روی پلكان شرقی كاخ آپادانا و پلكان شمالی كاخ شورا، ایجاد كانال هواكش پشت پلكان شرقی كاخ آپادانا، ایجاد سایبان فلزی بر روی نقش برجسته بار عام در بنای خزانه و ایجاد كانال هوا در پشت این اثر، لایروبی آبروهای اصلی صفه تخت جمشید در سالهای 1381 و 1384 كه البته هنوز راه اصلی خروجی این آبروها باز شده و... كه در دست اقدام قرار گرفته است.
آثار خوردگی سنگ بر اثر یخ بر شدن در زمستان
وی خاطرنشان كرد: در پی بررسیهای مكرر بر روی صفه تخت جمشید راهكارهایی كه جهت جلوگیری و كم كردن اثرات رطوبت در آثار تاریخی مذكور می توان به كار گرفت در چند بخش می توان مورد توجه قرار داد كه شامل ایجاد انشعابهای كوچك آبروهای سطحی در محوطه هایی كه پست تر هستند به صورتی كه آب جمع آوری شده را به كانالهای اصلی آبروهای زیرزمینی هدایت كنند، شیب بندی محوطه های بناها به صورتی كه آب به داخل انشعابهای فرعی آبروها جمع شود، باز كردن و لایروبی راه اصلی خروجی آبروهای زیرزمینی تخت جمشید به خارج از صفه ، ایجاد راه آب مناسب جهت خروج آبهای جمع شده در بنای خزانه و كاخ دروازه ملل و قسمت جنوبی شرقی بنای حرمسرا و دیگر قسمتهای آبگیرصفه كه تا به حال هیچگونه اقدامی برای خروج آبهای این قسمتها نشده، جداسازی و ایجاد درزهایی بین دیوارهای خشتی وسنگی بناها به طریقی كه هیچگونه ارتباطی با یكدیگر نداشته باشند و... البته این روشها بسیار دشوار ولی ثمر بخش است.
این كارشناس میراث فرهنگی عنوان كرد: در تخت جمشید گروهی متشكل از چهار نفر كارشناس در رشته های مرمت، زمین شناس و كارشناس گروه حفاظت و مرمت را تشكیل می دهند اما متاسفانه از زمانی كه این كارشناسان وارد فاز اجرایی كار شده اند آثار تاریخی تخت جمشید بیشتر در معرض خطر قرار گرفته زیرا این كارشناسان صرفا دروس تئوری را یاد گرفته اند و وقتی آنها را به كار می بندند متاسفانه نتیجه خوبی نمی دهد و این امر در موضوعاتی نظیر شكسته شدن سنگ جان پناه كاخ سه دروازه كه به تعداد قطعات زیادی تبدیل شد و با چسب سنگ به هم وصل شد را می توان مشاهده كرد.
وی با اشاره به اینكه متأسفانه هنوز روشهای متداول و بین المللی در تخت جمشید مورد استفاده قرار نمی گیرد، ادامه داد: با از بین بردن و یا كم كردن رطوبت در آثار تاریخی تخت جمشید می توان اقدام بزرگی در جهت رفع اضمحلال این آثار برداشت به گونه ای كه به جرأت می توان گفت اگر این امر صورت پذیرد، ریشه نابودی این آثار را خشكانده ایم.
این كارشناس بیان كرد: می توان گفت رطوبت منبع ایجاد گلسنگ است از این رو باید به صورت خاص به این امر توجه كرد و رطوبت را خشكاند چراكه تمام عوامل خاص و عموم فسادهای تدریجی در سنگهای تاریخی تخت جمشید از رطوبت نشأت می گیرد.
وی تصریح كرد: درست است كه تمام این اتفاقات كه در تخت جمشید بر روی سنگ های تاریخی بی مانند رخ می دهد اثرات ناشی از هوازدگی است اما عامل مهم آن نیز بی تجربگی یا به بیان بهتر كمبود اطلاعات لازم توسط كارشناسان امر در گروه حفاظت و مرمت بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد ومدیریت داخلی این آثار به شمار می رود كه مانع می شود بهترین مرمتكاران كه هر كدام بین 18 تا 10 سال سابقه كار در جای جای ایران اسلامی را دارند، وارد كار شده و از مسائلی چون دفع رطوبت آبهای سطحی كه باعث یخ بر شدن، تورق سطوح سنگهایی كه هر كدام نقوش برجسته های بی نظیری دارند، شوره زدن و جدا شدن لایه سطحی سنگ، تغییر رنگ سطوح بر اثر رشد انواع مختلف گلسنگ بر اثررطوبت و چندین و چند عامل مهم دیگر را پیشگیری كنند.

10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

روز خلیج فارس و اسناد بریتانیا

ه مناسبت 30 آوریل، 10 اردیبهشت، روز خلیج فارس از اون جایی که دولت بریتانیا همیشه فقط همین اسم یعنی خلیج فارس رو به رسمیت می ‌شناخته چرخی تو اسناد و مدارک و اتاقای وزارت خارجه زدیم تا ببینیم چی پیدا می شه.
جزوه‌ی زیر
صفحه اول جزوه تهیه سده در سال 1919
که اصلا درباره‌ی اعراب منطقه است و در سال 1919 تهیه شده نقشه‌های جالبی مثل عکس زیر توش داره.
تصویر نام خلیج فارس
البته تو اتاقی در وزارت خارجه که به «اتاق نقشه» معروفه هم نقشه‌ای از خلیج فارس بود که انقدر قدیمی بود برای اینکه خسارت نخوره به ما اجازه عکاسی ازش ندادن. ارشیو ملی بریتانیا هم پر از همین نقشه‌ها و گزارش‌هاست که این لینک یک نمونه از اوناست.
 http://www.wdl.org/en/item/2679/zoom.html

برگرفته از : وبلاگ ایرانیان بریتانیا
10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

دهم اردی بهشت ، روز خلیج پارس گرامی باد

ببین این شگفتی که دهـقـان چه گفت …………… بـدانـگـه که بگـشـــاد راز از نهـفــت
به شهر کـجـاران به دریـــای پـــــارس …………… چه گـویـد ز بـالا و پـهـنـای پـــــارس

برنا نوشت: اردیبهشت ماه که می‌آید، نام خلیج همیشه فارس دائم در ذهن‌مان تکرار می‌شود. خلیجی که نامش همراه نام ما ایرانیان است و برای حفظ نام و اقتدارش هر سال گرامیش می‌داریم تا بدانند دشمنان که غیرت و اقتدار ایرانیان را نمی‌توان از آنها دزدید.

پرژن گالف، سینوس پرسیکوس، پرسیس، گلفو پرسیکوس، بحرالفارسی و... نام‌هایی است که در نقشه‌های قدیمی مانند نقشه‌های هکاتئوس،‌ بطلمیوس، استرابو، ابوریحان بیرونی و ... از خلیج فارس نام‌برده شده است.

روزهایی بود که برخی کشورهای خلیج فارس که تاریخ تشکیل آنها حتی به 30 سال هم نمی‌رسد، با لابی‌های مختلف قصد داشتند که نام جعلی را برای این خلیج همیشه فارس بر دهان مردم جاری کنند. همین روزها بود که نام‌گذاری خلیج‌فارس بر بسیاری از مسیرها، پل‌ها، جام‌ها، مجتمع‌ها و... در ذهن مردم و مسوولان جرقه زد و حالا مکان‌هایی در ایران‌زمین هستند که نام خلیج فارس را یدک می‌کشند.

 

ثبت ملی خلیج فارس
روز 10 اردیبهشت سال 88 روز خاطره‌انگیزی در جزیره کیش بود. دو سال پیش، همین روزهای اردیبهشتی بود که تازه گرمای خرماپزان جزیره کیش داشت خودنمایی می‌کرد و مردم نگین خلیج فارس دور هم جمع شدند تا آبی بی‌همتایشان را در فهرست میراث ملی به ثبت برسانند. آن روز بسیاری از مردم و مسوولان و رییس جمهور آمده بودند تا نام این خلیج همیشگی فارس را در فهرست ثبت کنند. دو سال پیش "نام خلیج فارس و آداب و رسوم سرزمین‌های اطراف این آب تا ابد فارس" در فهرست میراث ملی به ثبت رسید.



پل خلیج فارس
خلیج فارس نام پلی است که جزیره قشم را به بندرعباس متصل می‌کند. به گفته برخی از منابع محلی در سده‌های قبل چنین پلی در خلیج فارس وجود داشته‌ که به مرور از بین رفته‌ است. پل خلیج فارس در حد فاصل جزیره قشم و بندرعباس به طول 1800 متر ضمن توسعه کریدور شمال به جنوب کشور و همچنین توسعه اسلکه کاوه امکان احداث اتوبان و خط راه آهن نیز در این مسیر فراهم خواهد شد.

میزان سرمایه گذاری لازم برای این پروژه 650 میلیون یورو ارزیابی شده است که 15 درصد آن توسط دولت پرداخت خواهد شد و 85 درصد دیگر نیز از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تامین خواهد شد.

این پل بین بندر پهل در بندرعباس به عنوان سرزمین اصلی و منطقه لافت در منطقه آزاد قشم ایجاد خواهد شد و پایه‌های آن در عمق بین صفر تا 30 متر با دهانه های 105 تا 120 متر و در عرض 22 متر احداث می‌شود. همچنین ارتفاع این پل از سطح آب امکان عبور تاسیسات زیربنایی و نیز عبور شناور از زیر آن را فراهم خواهد کرد.



جام خلیج فارس
جام خلیج فارس نام بالاترین سطح مسابقات باشگاهی فوتبال ایران است. در حال حاضر این مسابقات به صورت ۱۸ تیمی برگزار می‌شود. سه تیم اول این مسابقات به همراه قهرمان مسابقات جام حذفی کشور، به جام باشگاه‌های آسیا راه می‌یابند.

در این لیگ طی ۹ دوره برگزاری، تیم‌های استقلال تهران (دو بار، آخرین دفعه ۱۳۸۸)، سپاهان اصفهان (دو بار، آخرین دفعه ۱۳۸۹)، پرسپولیس تهران (دوبار آخرین دفعه ۱۳۸۷) و پاس تهران، فولاد خوزستان و سایپا کرج هر کدام یک بار به مقام قهرمانی رسیده‌اند.


اتوبان خلیج فارس
این مسیر مدت‌هاست که نام خلیج فارس را دارد. اگر از سمت تهران به سمت شهر قم حرکت کنیم، ابتدای آزادراه تهران - قم اتوبان خلیج فارس قرار دارد و نام این اتوبان بزرگ با نام خلیج فارس زینت داده شده است.



بازار مبل خلیج فارس
بازار مبل خلیج فارس با معماری خاص در زمستان 1388 در ضلع شمال شرقی چهارراه یافت آباد در تهران راه‌اندازی شد. این مجموعه علاوه بر حضور برندهای برتر صنعت مبلمان و دکوراسیون، اولین و بزرگ‌ترین بورس سیسمونی و مبلمان کودک و نوجوان در تهران نیز محسوب می‌شود.


بازار لوازم خانگی خلیج فارس
بازار لوازم خانگی و صوتی تصویری خلیج فارس یک پارکینگ عمومی با ظرفیت 600 خودرو است که در سه راه امین حضور و نرسیده به چهارراه سرچشمه افتتاح شده و نام خلیج فارس را زینت خود کرده است.


 
 10 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

آغاز ساخت تقاطع بزرگ معالی آباد و 6 تقاطع دیگر در سوم خرداد

http://img.irna.ir/1389/13890916/30113341/T30113341-768728.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، علي‌رضا پاك‌فطرت در اولين نشست خود با خبرنگاران در سال 90، افزود: دو هفته قبل نامه‌اي به شورا نوشته و ضرورت حمايت از تيم فجر سپاسي را متذكر شده‌ام، درخواست‌ كرده‌ام كه پشتيباني كنند اما وقتي نامه‌اي يك يا دو فوريتي نباشد و در سيستم عادي وارد شورا مي‌شود ممكن است مدت‌ها پاسخ به آن طول بكشد.
وي با تصريح اينكه شهرداري هم خوب عمل نكرده است، اضافه كرد: به عنوان شهردار تنها تا يك ميليون تومان اختيار دارم.

شهردار شيراز با اشاره به نبود مديريت واحد شهري، كم‌رنگ بودن هماهنگي‌ بين سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مختلف خدمات شهري را عاملي مهم در بروز مشكل براي توسعه و رشد همگون و متوازن شهر دانست و گفت: تقاطع غيرهمسطح رضوان را آغاز كرده‌ايم، از شش ماه قبل براي جابه‌جايي خطوط فشار متوسط اين نقطه با برق منطقه‌اي مكاتبه كرده و نتيجه نگرفته بوديم تا يكي دو روز قبل كه با مديرعامل اين شركت ديدار كردم.

وي اضافه كرد: شركت برق منطقه‌اي براي جابه‌جايي اين شبكه از شهرداري درخواست 500 ميليون تومان پول كرده است! پول يك‌طرف، زمان كه مهمتر از پول است يك‌طرف و بعد از برق به حتم با شبكه‌هاي آب و گاز و تلفن هم مواجه خواهيم بود، اين يكي از عوامل تاخير در برخي پروژه‌ها است.

پاك‌فطرت منظور از مديريت واحد شهري را ايجاد زمينه براي فكر واحد در مديريت يك كلان‌شهر دانست و گفت: مديريت واحد شهري به‌معناي اينكه همه كارها توسط شهردار برنامه‌ريزي و اجرا شود نيست.

وي با طرح مثال ديگري گفت: اجراي كانال‌هاي مشترك سال‌ها است توسط مجلس محترم تصويب شده است، پول ساخت اين كانال‌ها را چه دستگاهي بايد بدهد و نگهداري از آنها وظيفه كيست؟ برويد قانون را بررسي كنيد، اگر به اين نحو عمل كنيم حتي در اين زمينه هم از استان‌ها و كلان‌شهرهاي ديگر عقب خواهيم افتاد.

شهردار شيراز با يادآوري اينكه از اين پس هيچ پروژه‌اي قبل از تكميل افتتاح نمي‌شود، گفت: موازي‌كاري و چندباره كاري در شهر زياد است و من هم به‌عنوان شهردار در روز حداقل 4 تا 5 جلسه دارم و بسياري از مشكلات را رفاقتي حل مي‌كنم، در بعضي از مشكلات هم بايد با كدخدا منشي به‌دنبال حل موضوع بود.

وي تصريح كرد: اگر همه اختيارات شهر دست شهردار است شما از شهردار در خصوص همه مسايل سئوال كنيد اما امروز بايد كسانيكه مديريت كلان را دارند پاسخگو باشند، رسانه‌ها هم بهترين كمك براي رسيدن به مديريت واحد شهري هستند.

شهردار شيراز در پاسخ به اين سئوال كه آيا قرار است بخشي از پارك ولي‌عصر و همچنين بوستان سايه به دو دستگاه دولتي و نظامي واگذار شود، گفت: ما اگر بخواهيم سيصد متر زمين براي ساخت يك مسجد اختصاص دهيم بايد شورا اجازه بدهد، نه مي‌توانيم و نه قرار است پاركي را به دستگاهي بدهيم.

وي گفت: ماه‌ها قبل قرار بود تعدادي از خيرين بيمارستاني در شمال شيراز بسازند كه ما مقاومت كرديم، گفتيم آنهايي كه در جنوب و شرق شيراز زندگي مي‌كنند اگر بيمار اورژانسي قلبي داشته باشند براي رسيدن به يك مركز درماني با اين ترافيك دچار مشكلات فراواني خواهند شد، بنابراين پيشنهاد داديم در شرق شيراز اين اقدام خيرخواهانه انجام شود.

پاك‌فطرت گفت: چند زمين در نقاط مختلف در شرق شيراز به خيرين نشان داده‌ايم كه در نهايت زميني را واقع در منطقه هفت شهرداري پذيرفتند و قرار براين شد كه به ما اطلاع دهند. اين ربطي به پارك سايه و واگذاري فازهاي مختلف آن ندارد.

شهردار تصريح كرد: قرار براين شد پيشنهاد را به ما بدهند و ما با نظر مساعد به شورا بفرستيم، اينكه موافقت شود، زميني بدهند يا ندهند، شهرداري سهام‌دار بشود يا نشود، تصميم با شورا است.

پاك‌فطرت با بيان اينكه ظرفيت رسانه‌ها از ظرفيت مديران ارشد براي تسهيل روند و حل مشكلات بيشتر است، گفت: مشكل بافت قديمي و تاريخي شيراز دغدغه همه مديران شهرداري و اعضاي شورا بوده و هست، شهرداري و شورا تا حد امكان با در نظر گرفتن تخفيف‌هاي بسيار خوبي گام برداشته‌اند.

او صدور رايگان پروانه ساخت، تسهيل شرايط در صورت نبود پاركينگ و همراهي با متقاضيان بهسازي و نوسازي منازل بافت قديم را از گام‌هاي شهرداري و شورا دانست و گفت: ما درخواست داده‌ايم كه ارتفاع در اين نقطه از 7 متر و نيم به يازده متر افزايش داشته باشد تا مردم تمايل پيدا كنند، مي‌طلبد كه ميراث فرهنگي و مسكن و شهرسازي هم در اين زمينه همراه شوند.

شهردار شيراز گفت: اميدواريم با طرح توسعه حرم گامي بلند در اين بخش برداشته شود زيرا همانگونه كه قبلا هم گفتم اعتقاد دارم توسعه شيراز از توسعه حرم بايد آغاز شود.

پاك‌فطرت گفت: خوب بود رسانه‌ها از مسئولان ميراث هم اين سئوال را مي‌پرسيدند كه در خصوص بافت تاريخي و فرسوده چه مي‌خواهند بكنند، به ما مي‌گويند اين تاريخي است دست نزن، اين يعني چه؟ اگر دست نزنيم كه خراب مي‌شود، اگر به بافت رسيدگي نشود تخريب خواهد شد.

شهردار شيراز در بخش ديگري از اين نشست با تاكيد براينكه تيم مديريتي شهردار هنوز بسته نشده و تغييرات ممكن است ادامه داشته باشد، گفت: هنوز دوسال از عمر شوراي شهر باقي مانده اگرچه ممكن است عمر شهردار يك ماه باشد، در مسايل عمراني هم شورا به شهرداري خط مي‌دهد، مسير را مشخص كرده‌اند، اجراي كامل طرح‌هاي هدف نود، اميدوار هستيم كه تا پايان امسال و ابتداي سال آينده شاهد به بهره‌برداري رسيدن طرح‌هاي عمراني بزرگي در شيراز باشيم.

وي بهره‌برداري از تونل سعدي را يكي از مهم‌ترين اهداف شهرداري خواند و گفت: تا سوم خردادماه امسال احداث تقاطع غيرهمسطح معالي‌آباد و چند پروژه ديگر آغاز مي‌شود اما همه اين مسايل منوط به تامين مناسب اعتبارات و بودجه است

شهردار شيراز گفت: يك شهر با ساخت رو گذر و زير گذر شهر نمي‌شود، بايد روي فكر انسان‌هايي كه به‌عنوان شهروند در آن شهر زندگي مي‌كنند كار كرد، وضعيت فرهنگ شهروندي در شيراز خوب نيست، اينكه در فضاهاي تفريحي بوستان‌ها قليان به آساني عرضه شده و نوجوان 15 ساله از آن استفاده مي‌كند، وظيفه شهرداري برخورد با اين معضل نيست اما علي‌رغم همه مشكلات وارد كار شده است.

وي ريشه همه مشكلات موجود كه در بوستان‌ها و مراكز تفريحي شيراز عينيت پيدا كرده است را اشتغال دانست و گفت: اگر مي‌خواهيم مشكلات شهر مرتفع شود بايد سرمايه‌گذاري رونق بگيرد، بايد سرمايه‌گذاران را به اين شهر هدايت و از آنان حمايت كنيم، رونق اقتصادي كه باشد بيشتر مشكلات مرتفع خواهند شد.

پاك‌فطرت در عين‌حال از طرح پيشنهاد راه‌اندازي مجدد شهر‌راز، روزنامه شهرداري شيراز در ماه‌هاي اخير خبرداد و گفت: چندين بار در دستور كار شورا قرار گرفته اما به‌دليل تراكم موضوعات فرصت رسيدگي پيش‌نيامده است.

وي همچنين با تاكيد براينكه وجود برخي از سازمان‌ها در شهرداري شيراز توجيه ندارد، گفت: بايد مديريت سازماندهي رودخانه خشك در اين شهر راه‌اندازي شود تا از اين ظرفيت بتوانيم استفاده مطلوبي داشته باشيم، از طرفي اعتقاد دارم سازمان سرمايه‌گذاري شهرداري بايد به مديريت تبديل شود تا پوياتر عمل كند.

پاك‌فطرت با بيان اينكه مديريت ساماندهي سد تنگ‌سرخ در شهرداري تشكيل شده است، گفت: اضافه كردن سازمان جديد در دستور كار ما قرار ندارد و سياست شهرداري‌ها نيست.

شهردار شيراز با اشاره به اينكه چندين سال از تهيه دستور‌العمل ايجاد سازمان حمل و نقل بار و مسافر كه با تجميع سازمان‌هاي تاكسيراني، اتوبوسراني و ساير سازمان‌هاي مرتبط بايد تشكيل شود، مي‌گذرد، گفت: اگرچه معاونت حمل و نقل بر عملكرد اين سازمان‌ها نظارت دارد اما ما بايد به سمت كم كردن از هزينه‌ها حركت كنيم.

پاك‌فطرت كار در شهرداري را بسيار سخت توصيف و تصريح كرد: فردي كه قصد دارد در شهرداري كار كند نبايد به‌فكر حرف‌ها و تهمت‌ها و حديث‌هايي باشد كه ممكن است راه بيفتد، خبرنگاران هم اگر دلشان براي شهر مي‌سوزد بايد عادلانه قلم بزنند.

پاك‌فطرت اضافه كرد: هيچ اعتقادي به اين پست‌ها ندارم، در جاي خود هر كاري كه يك شهروند براي گذران زندگي انجام مي‌دهد را انجام مي‌دهم، اما بعضي از مديران را اگر ولشان كنيم نان خودشان را نمي‌توانند در بياورند، آنها از اينكه پست مقامشان را از دست بدهند هراس دارند.

به گزارش ايسنا شهردار شيراز ابراز اميدواري كرد كه براساس وعده‌اي كه در ابتداي حضورش در ساختمان شهرداري به خبرنگاران داده بود، از اين پس در قالب برنامه‌اي زمان‌بندي شده در جمع خبرنگاران پاسخگوي سئوالات آنان باشد.
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

شیراز ، پایتخت فرهنگی و مهد تمدن و هنــر ایران زمین - 2 : خاتم شیراز

سلمان فارسی - حافظ شیراز - هنر اصیل خاتم کاری شیراز و عنوان پایتخت فرهنگی ایران

از جمله عناوین و مشاهیر و هنرهای فارس و شیراز هستند که عده ای برای تصرف و چپاولش کارهایی انجام داده اند اما بی فایده بوده و به جز آنکه در مملکت باعث شرمساری و حقارت خودشان شده اند اتفاقی نیفتاده است. موارد نام برده همیشه جزئی از شیراز و فارس بوده و تصرف ان غیر ممکن است.حالا این نکته بماند که برای جاذبه ی گردگشگری آبشار مارگون نیز استان بسیار ناچیز و کوچک دیگری نقشه ریخته و برای خودش حسابی باز کرده است!

خاستگاه و مهد خاتم شیراز است و هیچ شکی هم وجود ندارد. آیا با سرقت مشاهیر و هنرهای فارس می تواند پایتخت فرهنگی شد؟ اولین شرط برای فرهنگی بودن از کنار رفتن اخلاقیات تازیان و مغولان است. امیدواریم دست از این همه وقاحت و بی شرمی بردارند که البته بعید است!

خاتم اصیل شیراز بسیار برتر از دیگر نقاط کشور است و هنر خاتم سازی برای اولین بار در شهر شیراز به وجود آمده و مرکزاصلی  خاتم کاری در شیراز می باشد. بنابراین توصیه ی ما این است بیش از این خودشان را رسوای عام و خاص نکنند و با طمع و حرص فراوانشان به فکر سرقت از دیگر شهرهای ایران ( البته منظورمان همین شیراز است!)نباشند



چرا شیراز مهد خاتم و خاتم شیراز بهترین است



خاتم هنر آراستن سطح اشیای چوبی به صورتی شبیه موزائیک با طرح و نقش هندسی است . این نوع پوشش تزئینی سطوح از ترکیب و نشاندن چند ضلعی‌های منظم هندسی بر بستری از چوب بدست می آید

شیراز خاستگاه اولیه آن بوده.قدمت خاتم سازی در شیراز به حدود هزار سال قبل می رسد که منبر مسجد جامع عتیق شیراز از خاتم بوده است



هنرخاتم سازی نیز مثل سایر رشته های صنایع دستی در دوره صفویه رونق ورواج داشته است و در دوره قاجاریه به علت عدم توجه به این هنر از درجه اعتبار و اهمیت افتاد و در سده های گذشته هنرمندان خاتم ساز شیرازی صندوقچه‌های خاتم بسیار نفیسی جهت درعراق را ساخته اند و در اوایل دوره پهلوی اول خاتم کاری کاخ مرمر توسط هنرمندان چیره دست شیرازی انجام شده است .



کیفیت و اصالت خاتم شیراز زبانزد خاص و عام بوده و خاتم های اصیل ساخته شده در شیراز دارای عمر بیشتری نسبت به مشابه آن در دیگر شهرها است . این ویژگی‌ها که خاتم شیراز را به نسبت دیگر شهرها امتیاز داده است تفاوت درانجام مراحل کار و موادی است که استفاده می شود.

افزودن ورقه ای نازک ازچوبی نرم وانعطاف پذیر ( آستر ) مانند چوب تبریزی به پشت برگه‌های خاتم ( اصطلاحأ خاتم آستردار)،استفاده از چسب مرغوب (چسب سریشم ) در تمامی مراحل خاتم سازی و خاتم چسبانی،صاف بودن سطح کار و خالی نبودن هیچ جای خاتم،یکنواخت بودن رنگ و مصالح به کاررفته در ساخت خاتم،عدم تغییر در رنگ و شکل ،مشخص نبودن ترمیم کاری ها و بتونه کاری ها در سطح کار ،قرینه بودن تمامی گل ها و اشکال در سطح کار و زوایا و اضلاع،دقیق و مهندسی بودن اساس و ساختمان طرح،استفاده از لایه و ورقه مسی در بین گل‌های خاتم جهت استحکام و پایداری بیشتر خصوصآ به دور شش ضلعی‌ها ازجمله ویژگی‌های خاتم شیراز است .

http://www.fararu.com/images/docs/files/000050/nf00050033-1.jpgدر هنر خاتم سازی از مواد گوناگونی از قبیل عاج، استخوان ، برنج وگاهی طلا ونقره استفاده می شود . ابتدا چوب، استخوان یا فلز را به صورت منشورهای مثلث القاعده می برند و آنها را به نحوی کنار هم قرار می دهند که برش عرضی آنها اشکال هندسی منظمی را بوجود آورد. زیرا شکل عمومی بیشتر خاتم ها را نقوش هندسی تشکیل می دهد .سپس این برش ها را با نظم و دقتی خاص در کنار هم بوسیله چسب یا سریشم روی ورقه نازکی از چوب می چسبانند و نهایتأ ورقه را براشیاء گوناگونی مانند میز ، صندلی جعبه ، قاب و... می نشانند.

در خاتم های نفیس قسمت های فلزی از طلا و یا نقره تشکیل می شود و به جای استخوان در ساخت آنها از عاج استفاده می شود . مرغبوترین خاتم به "پره وارو " و "سیم دار" مشهوراست . چوب‌های فوفل ، آبنوس ، عناب ، شاه چوب، آزاد، بقم ، نارنج و چوب شمشاد و فلزهای مفتول طلایی یا نقره ای ، مس ، برنج ، آلمینیوم و استخوان‌های ساق پا و دست شتر و اسب ، عاج فیل و استخوان مصنوعی از جمله موادی هستند که درخاتم سازی استفاده می شوند.

رنگ ها در خاتم عنصری بسیار مهم هستند در تهیه رنگ سبز از ترکیب نشادر ، براده مس و سرکه استفاده می شود. استخوان های بریده شده را در ظرف حاوی محلول رنگی می ریزند و مدت 6 ماه در معرض نور خورشید قرار می دهند، امروزه به جای استخوان شتر اغلب از چوب نارنج و برای رنگ کردن آن از رنگ سبز مخصوص رنگرزی پشم استفاده می کنند. سطح خاتم به منظور براق شدن و حفاظت در برابر رطوبت ، گرما و سرما روغن کاری می شود که در گذشته بیشتر از روغن جلا یا سندروس (شیره درخت کاج ) استفاده می شده است بعدها از روغن هاویلوکس وامروز نیز از پلی استر استفاده می شود .گل‌های به کار رفته در خاتم نیز تنوع بسیاری دارد به طوریکه خاتم ها از نظر تنوع نقوش به پره وارو، پره ای ، نه گلی لایه دار، شش ولوز ، بته جقه ای ، خیابانی ،طاقی ، قمی ، جناقی و دو رنگ و از نظر حاشیه به شش گلی ، جویی ، بازو بندی ، طوره دار ، شمسه دار و تخمه دار تقسیم بندی می شوند.



در مورد برتری‌های خاتم شیراز  نکاتی را یادآور می‌شوم:

http://www.fararu.com/images/docs/files/000050/nf00050033-2.jpg 

1- در خاتم ‌های درجه ممتاز شیراز مثلث‌ها سابیده و اصطلاحا " یک هوا " می‌شوند. ولی در شهر دیگری که مدعی خاتم است! مثلث‌ها سابیده نمی‌شود.

2-   نظم در خاتم‌های شیراز بسیار بالاتر از خاتم‌های آنها است.

3-  در خاتم بی کیفیتشان از چسب کفاشی برای نصب خاتم استفاده می‌شود! که با جذب اندک رطوبت خاتم مذکور از زیر کار خود جداگشته و فرو می‌ریزد ولی در خاتم شیراز تمام کار‌ها با چسب چوب که مقاومت نسبی در برابر رطوبت دارد نصب می‌گردد.

4-  دقت در قسمت‌های مختلف خاتم شیراز نظیر اووه گیری، فارسی برها ، نصب قاطعی‌ها و... به مراتب بالاتر از آنها می‌باشد.

وبالاخره اینکه مهد خاتم ایران شیراز است و آنها خاتم را از شیراز تلمذ ( شاگردی و یا تقلید )نموده اند.

برگرفته از : پایتخت فرهنگی 
تاریخ : ندارد!
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

شیراز ، پایتخت فرهنگی و مهد تمدن و هنــر ایران زمین - 1

فارس بهترین و شایسته ترین دیار ایران برای پایتخت فرهنگی ست . اگر منصفانه نگاه کنیم هیچ استانی در ایران به هر لحاظ چه علم و تاریخ و چه تمدن و فرهنگ به پای شیراز نمیرسد .

تاریخ

عظیم ترین و جاودان ترین اثرات تاریخ و تمدن ایران را باید در تخت جمشید نقش رستم و پاسارگاد جستجو کرد آثاری با دو هزار و پانصد سال سابقه ... هیچ اثر تاریخی ایران را نمیتوان از نظر شهرت و اعتبار و اهمیت با تخت جمشید و پاسارگاد دو اثر جهانی ثبت شده مقایسه کرد بیشتر توریستهایی که از تاریخ ایران اطلاع دارند گزینه ی اولشان تخت جمشید است. حتی افراد مشهور جهانی که در عرصه های سینما و ورزش دوستدار دیدار ایران بوده اند همواره اولین نامی که آورده اند تخت جمشید بوده است... همچنین آثار به جا مانده در کازرون و فیروزآباد و کاخ سروستان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.شیراز تنها شهری نبود که در فارس پایتخت ایران شد مثلا شهر بیشاپور کازرون توسط شاپور اول به عنوان پایتخت انتخاب شد و فیروزآباد و شهر تاریخی استخر نیز به این مهم رسیده اند.

مشاهیر

photo
1- ادبیات: قطعا برای اثبات پایتخت فرهنگی بودن شیراز حافظ بزرگ کافی است... بزرگمردی که معرف فرهنگ و ادبیات و هنر ایرانی در سطح جهان است ... امرسون گوته و نیچه از مشهورترین نامدارانی هستند که به مدح حافظ پرداخته اند... هر چند افراد بی شماری را میتوان از ادبیات غرب و شرق نام برد که تحت تاثیر تفکر عظیم حافظ بوده اند... حافظ با تفکر جهانی اش باعث غرور ایران و ایرانی در سطح دنیا شده است و او را شایسته ترین نماینده ی شرق جهان برای مقایسه با شکسپیر نامدار میدانند ... در سالروز حافظ میتوان شاهد حضور انواع و اقسام فرهنگ ها و ادیبان جهانی در ایران بود که ایران این را تنها مدیون حافظ بزرگ هست ... حالا اگر کنار این مرد بزرگ ادبیات و پرفروغ ترین ستاره ی تابناک شعر و هنر ایرانی ، سعدی بزرگ را هم ببینیم دیگر بر همگان اثبات خواهد شد که شیراز مهد تمدن و پایتخت فرهنگ است ... سعدی که اثرات تفکر بزرگش در ادبیات غرب علی الخصوص فرانسه کاملا مشهود است... به گفته ی غلامحسین یوسفی پژوهشگر نامدار ، نقطه ی عطف رمان بینوایان
http://farm1.static.flickr.com/217/484943996_0c0ab7f005.jpgاثر ویکتور هوگو اقتباسی ماهرانه از حکایتی در کتاب بوستان سعدی است... و البته شعر مشهور و جهانی سعدی که به عنوان معرف انسان دوستی ایرانیان در مجامع بین المللی استفاده میشود... در کنار این دو بزرگمرد میتوان به نامهای بسیار زیادی اشاره کرد که در کنار نور خورشیدوار این دو بزرگمرد درخششان کمتر به چشم آمده است... مثل عرفی شیرازی – وصال شیرازی – فرصت شیرازی – اهلی شیرازی – مهدی حمیدی – فریدون توللی – صورتگر-  سیمین دانشور و ... که تنها بخشی از مشاهیر ادبی شیراز هستند

2- فلسفه و تفکر : ملاصدرای شیرازی بزرگترین فیلسوف تاریخ ایران است که خدمات بزرگی به فلسفه ایران و اسلام داشته است... همچنین باید از منصور حلاج بیضاوی (متولد فارس) تاثیر گذارترین متفکر در اندیشه ی ادبیات ایران نام برد که تاثیر عظیمی بر بزرگانی چون عطار و مولانا و حافظ داشته است ... در ادبیات ایران حلاج بیضاوی نماد حق گویی و استقامت و پایمردی در راه تفکر و عرفان است. هر چند باید گفت فلسفه را میتوان در شعر حافظ و عرفی و چند شاعر دیگر شیراز هم مشاهده کرد ... غیاث الدین منصور دشتکی شیرازی فیلسوف بزرگ قرن دهم ، ابن مقفع (روزبه پسر دادویه ) که خود حلاج دیگری بود و سیبویه و روزبهان (روزبهان بقلی شیرازی) از دیگر بزرگان تفکر و فلسفه فارس هستند ...شیراز به دارالعلم هم مشهور بوده است که میتوان به قطب الدین شیرازی و نقش بزرگ و عظیمش اشاره کرد

3- مشاهیر تاریخی فارس

کوروش بزرگ نماد عظمت تمدن و تاریخ ایرانست ... آرامگاه بزرگترین مرد تاریخ ایران در پاسارگاد فارس واقع شده است . در کنار این بزرگمرد میتوان به داریوش کبیر خشایارشا شاپور و اردشیر بابکان اشاره کرد...

4- نام تاریخی فارس

فارس « Persian » نام زبان ایرانیان و عنوان خلیج ایرانیان است ... فارس نام باستانی و شناسنامه ی اصلی ایران است... بهتر است برای اعتلای نام ایران و ایرانی مرکز این استان یعنی شیراز را به عنوان مهد تمدن و پایتخت فرهنگی ایرانیان بدانید

5-موسیقی

خواستگاه موسیقی سنتی و اصیل ایرانی فارس است ...چرا که این سبک موسیقی با شعر کلاسیک که مرکزش شیراز است همواره همراه بوده ... بزرگان زیادی در عرصه ی آواز و موسیقی از این خطه برخواسته اند مانند :علی اکبر شیدا – رضوی سروستانی – جهانبخش پازوکی – جلال ذوالفنون و...

مواردی که اشاره شد بسیار خلاصه بود چراکه آثار و شخصیتهای بسیار دیگری هم از فارس بودند که نامشان در این مقاله نیامد از جمله باغهای فاخر و جهانی شیراز مثل باغ ارم و جهان نما و عفیف آباد و ... و همچنین آثار ارگ کریمخان و مسجد وکیل و دیگر بناهای زندیه . ضمن اینکه به لحاظ مذهبی هم شیراز با داشتن مسجدهای مهم و زیبا و همینطور شاهچراغ و شخصیتی چون سلمان فارسی شاخصتر و مهمتر است.خاتم کاری و هنرهای تصویری و نقاشی های مکتب شیراز هم از دیگر موارد است

با وجود تمام این افتخارات و بزرگان و تاریخ و تمدن و فرهنگ عظیم هرگز نمی توان با استدلالهای توخالی و بی منطق عنوان جاودانه پایتخت فرهنگی را از شیراز گرفت . شیراز شهری ست که به هر لحاظ سرآمد فرهنگ و تاریخ ایران زمین است .

برگرفته از پایتخت فرهنگی

تاریخ : ندارد!
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

پیست جنگلی دوچرخه سواری بهارستان در منطقه 9 شیراز

شهرداری شیراز از سال 87 و در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی و استفاده از وسایل حمل ونقل بدون آلایندگی و دوستدار محیط زیست ، اقدام به ایجاد ایستگاه ها و مسیر ویژه دوچرخه در سطح کلانشهر شیراز نمود که با استقبال نسبی شهروندان شیرازی مواجه گردید.
یکی از مسیرهای ویژه دوچرخه در منطقه 9 شهرداری شیراز و در شهرک بهارستان قرار گرفته است. شهرکی که در آینده شیراز نقشی فوق العاده چشمگیر خواهد داشت چرا که هم اکنون میزبان مجموعه ورزشی بزرگ شیراز می باشد و از طرفی هم شهردار شیراز از این منطقه بعنوان هسته دوم شهر شیراز یاد کرده است.
این مسیر دوچرخه سواری کاملا ایمن بوده و دارای مسیری مجزا از خودورها می باشد.



7 اردی بهشت 90 .

به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

نیروگاه بادی شیراز

به گزارش ایانا از پایگاه خبری وزارت نیرو، این نیروگاه با اعتبار 11 میلیارد ریال در مدت شش ماه توسط شرکت برق منطقه ای فارس و با هدف استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، عدم آلودگی محیط زیست و افزایش تولید انرژی شبکه سراسری در ارتفاعات باباکوهی شیراز احداث شده است.
http://static.panoramio.com/photos/medium/51192234.jpgمدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) در آیین آغاز بهره برداری از نخستین نیروگاه بادی شیراز، گفت: این نیروگاه نخستین توربین بادی در استان فارس است که جهت تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این صنعت راه اندازی شده است.
یوسف آرمودلی افزود: فارس منطقه بادگیر خوبی است و پیش بینی می شود که کوه دراک نیز در شیراز برای این امر مناسب باشد و سازمان سانا آماده همکاری با تمام فعالان بخش خصوصی علاقمند به سرمایه گذاری در احداث این گونه نیروگاهها است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای فارس نیز با اشاره به تولید سه هزار و 480 مگاوات برق توسط نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی در فارس، گفت: اگرچه میزان تولید برق نخستین نیروگاه بادی شیراز رقم قابل توجهی در مقایسه با مجموع ظرفیت تولید برق استان فارس نیست اما احداث این نیروگاه به منزله استفاده از فناوری جدید تولید برق در استان و آغازی برای پژوهش و تحقیق بیشتر توسط استادان دانشگاهها و متخصصان صنعت برق است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز ادامه داد: این پروژه با هدف فرهنگسازی و توسعه نیروگاههای بادی در استان فارس به عنوان نمونه راه اندازی شده است.
سیدحسین ذوالانوار افزود: سرمایه گذاران می توانند برای احداث این نیروگاه با پرداخت 30 درصد از هزینه به راه اندازی این نوع نیروگاه اقدام کنند و مابقی هزینه ها توسط سازمان توسعه انرژیهای نو به عنوان تسهیلات در اختیار سرمایه گذاران قرار داده می شود.

عکس از Panoramio.com
7 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

پروژه های بزرگ ورزشی ، حسرت تاریخی شیراز / ورزشگاه بزرگ شیراز 14 ساله شد و افتتاح نشد!

و همچنان پروژه های ورزشی شیراز رکوردهای تاریخی خود را برجای میگذارند!!! ورزشگاه بزرگ شیراز وارد چهاردمین سال ساخت خود شد و عملا امکان افتتاح آن تا سال 92 وجود ندارد.سایر پروژه های ورزشی شیراز هم مانند پیست دوچرخه سواری ، سالن دومیدانی ، سالن 6000 هزار نفری هم پیشرفتی در حد صفر  دارند ، حال کجایند مسوولانی که همه ساله وعده افتتاح میدهند؟ چه کسی مسوول جوابگویی به مردم شیراز در قبال چنین خیانتها و کم توجهی ها می باشد؟






و این هم شاهکاری دیگر ، پروژه ای که پایان ساخت آن 89 اعلام شده ولی همچنان در انتظار افتتاح بسر می برد!

تمامی مسوولینی که در برابر انجام این پروژه ها کوتاهی کردند و باعث تضییع حقوق مردم شده اند ، زیر دین مردم بوده و باید جوابگوی آنها باشند.

7 اردی بهشت 90 .

به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed

مترو شیراز ، پروژه ای که به تاریخ می پیوندد

قطار شهري شيراز آرام آرام به يك پروژه تاريخي تبديل مي‌شود، طرحي كه قرار بود پنج‌سال بعد از آغاز عمليات اجرايي قرار بود افتتاح شود، اكنون نه مسئولان نه شهروندان باورشان نمي‌شود كه طي پنج‌سال آينده هم بتوانند از خدماتش بهره‌مند شوند.
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، اين وسيله حمل و نقل درون‌شهري كه بيش از نيم‌قرن پيش در بسياري از كشورهاي اروپايي و آسيايي به شهروندان خدمت‌رساني مي‌كرده، در كلان‌شهر شيراز به يك آرزوي دست‌نيافتني تبديل شده است
.
واكنش‌هاي برخي اعضاي شوراي شهر بعد از بازديدشان از مترو هم جاي تاسف داشت و هم جاي تعجب، اينكه يك نماينده شورا از وضعيت مهم‌ترين و بزرگترين پروژه عمراني شهر اطلاع دقيقي نداشته باشد، جاي تاسف و اينكه واكنشي به نفع مردم نشان داده و همنوا با شهروندان در خصوص زمان به بهره‌برداري رسيدن اين پروژه ابراز ترديد كرده‌اند، جاي تعجب داشت.
امروز در آغاز ده‌سالگي اين پروژه، همچنان مسئولان وعده فردا را مي‌دهند، فردايي كه در آخرين اظهار نظرها، سال 92 اعلام شده است، آنهم نه براي تمام پروژه كه تنها بخشي از فاز يك!
به گزارش ايسنا، مهمترين بهانه‌اي كه مسئولان براي به سرانجام نرسيدن وعده‌هايشان مي‌تراشند، واگن است، حال آنكه موضوع واگن سه سال قبل بنا به ادعاي آقايان حل شده بود، اگرچه سه سال قبل درست همان سالي بود كه در اولين وعده‌ها به‌عنوان زمان بهره‌برداري از فاز يك اعلام شده بود.
شنيده‌ها حاكي از آن است كه اولين قراردادها براي تهيه واگن‌هاي مورد نياز مترو بعد از هفت سال كه از آغاز عمليات اجرايي اين طرح بزرگ مي‌گذشت، منعقد شد، اما به‌دليل مسايل بين‌المللي، كشورهاي اروپايي طرف قرارداد، حاضر به اجرا نشدند.
اين سئوال مهم كه چرا قراردادها نبايد به‌گونه‌اي تنظيم شود كه رويدادهاي آينده آن را مخدوش نكند؟ چرا در مفاد قرارداد بند يا بندهايي پيش‌بيني نشده كه پيمانكار نتواند آن را زيرپا بگذارد؟ و مطئن باشد كه اگر بندي از قرارداد عمل نشد زياني سنگين متوجه او خواهد بود؟ 
مهمترين واكنش‌ها به تاخير چندين ساله قطار شهري، مطالب زين‌العابدين عرب، رئيس شوراي شهرستان شيراز و رئيس كميسيون بودجه شوراي شهر شيراز است، جايي كه او گفته بود: با اين وضعيتي كه ما ديديم فكر نمي‌كنم تا سال 92 هم به بهره‌برداري برسد.
عرب در نطق خود در جلسه علني شورا اعلام كرده بود: وقتي صحبت از بازديد مترو شد، تصور ديگري داشتم.
وي با تأكيد بر اينكه انجام بازديد گروه‌هاي مختلف از قطار شهري دردي را درمان نمي‌كند، گفت:‌ مردم تا پروژه به نتيجه نرسد و نتيجه كار را نبينند دادن گزارش و بازديد از پروژه مؤثر نيست.
عرب اشاره به وعده‌هاي متعدد داده شده در خصوص بهره‌برداري از بزرگترين پروژه شيراز، گفت: آقاي مهندس رجبي گفته بود سال نود به بهره‌برداري مي‌رسد اما اكنون سال 92 را عنوان مي‌كند من فكر مي‌كنم سال 92 هم به نتيجه نرسد.
عضو شوراي شهر شيراز خواستار تشكيل كارگروهي ويژه براي بررسي مشكلات و مسائل قطار شهري شيراز شد و گفت: همانطور كه مسؤولان و نمايندگان مجلس و شوراي شهر در موضوع قطار شهري پيگيري مي‌كنند، ما هم بايد پيگيري كنيم، ماهي يك جلسه براي قطار شهري برگزار شود.
وي با بيان اينكه پروژه قطار شهري بيش از حد طولاني شده است، تصريح كرد: مردم بايد طعم شيرين استفاده از اين پروژه را بچشند تا بگويند محقق شده است.
اين در حالي است كه رجبي در تلاش براي جلب افكار عمومي، با تغيير در روابط عمومي، تنها بنرهايي به شهر اضافه و انتظارات را بيشتر و بيشتر كرد.
يكي از شهروندان در اين خصوص گفت: اولين روز كه اين بنر(اشاره به يكي از تبليغات مترو كه اين وسيله را بهترين راه براي صرفه‌جويي در وقت و رفت و آمد اعلام كرده است) را ديدم با خوشحالي اين اميد درونم روشن شد كه به‌زودي مترو آماده بهره‌برداري است اما زهي خيال باطل.
اين شهروند كه كاسب و مدعي است به‌دليل حفاري‌هاي مترو، وضعيت كسب و كار او را برهم زده و هيچ مسئولي از اين بابت حتي از او و ديگر هم‌كارانش عذرخواهي هم نكرده‌اند، گفت: جاي تاسف است كه تنها يك بار مسئولان مترو را ديدم آنهم سري براي مغازه‌داران تكان دادند و رفتند.
همكاران ديگر اين كاسب خيابان معالي‌آباد كه دل خوني از مترو دارند، حرف‌هاي او را تكرار مي‌كنند.
يكي از اين كسبه گفت: شما نگاهي به اين خيابان بيندازيد، آيا از روز اول اين خيابان به اين شكل نامنظم و پر از دست‌انداز و چاله بوده، اين همه به‌خاطر مترو است، هيچ كس هم پاسخگو نيست، هيچ كس.
كسبه اين نقطه عموما اعتمادي به وعده‌ها و شعارهاي مسئولان ندارند و معتقد هستند: اگر مسئولان شهر خوب كار كرده و كار را مديريت مي‌كردند، از افتتاح پروژه مدت‌ها گذشته بود، اگر امروز واگن، ريل، بودجه و اعتبارات يا هر بهانه ديگري، عامل اصلي راه نيفتادن مترو اعلام مي‌شود، دليل اصلي را بايد در مديريت كار جست‌و جو كرد.
شهروند ديگري كه خود را معلم معرفي مي‌كرد نيز با اشاره به اين آيه قرآني "... لم تقولون مالا تفعلون" "چرا مي‌گوييد آنچه را كه به آن عمل نمي‌كنيد." گفت: ما اگر به قرآن تاسي مي‌جوييم بايد به تمام دستوراتي و توصيه‌هايي كه اين كتاب مبين به آن اشاره دارد توجه و عمل كنيم.
وي ادامه داد: شايد از شهروندان عادي پذيرفتني باشد كه وعده‌هايي بدهند بي‌آنكه به توان خود در تحقق آن بيانديشند، اما در خصوص يك مسئول يا يك گروه از مسئولان، نمي‌توان پذيرفت.
اين شهروند با اشاره به آياتي ديگر از كلام خداوند و احاديث مختلف تصريح كرد: عمل به وعده يكي از شروط مهم در مسلماني است، مسلمان بايد پايبند به عهد خود باشد و مسئولان نظام اسلامي در صدر توجه افكار عمومي قرار دارند بنابراين بايد به‌گونه‌اي عمل و رفتار كنند كه الگو باشند.
به گزارش ايسنا، معاون عمراني استانداري فارس نيز زماني كه در جمع خبرنگاران در اولين كنفرانس خبري خود قرار گرفت، اطمينان داشت كه يكي از سئوالات در خصوص قطار شهري است.
اما پاسخ‌هاي او، پاسخ‌هاي قانع كننده‌اي نبود، اگرچه مجال سئوال به خبرنگاراني كه قصد كنكاش بيشتر و دريافت جواب قانع كننده‌اي داشتند، نرسيد! اما وقتي پايان سال نود را زمان بهره‌برداري از بخش اول فاز يك مترو اعلام كرد، خبرنگاران هم خوشحال شدند هم متعجب!
معاون عمراني استانداري فارس گفت: فاز اول قطار شهری شیراز تا پایان نیمه اول سال جاری راه اندازي مي‌شود، اين خوشبينانه ترين حالت است ما تا پايان سال نود حداقل هشت ايستگاه فاز يك راه‌اندازي مي‌شود!
عبدالله حسيني كه انگار خودش نيز متوجه ناشدني بودن وعده‌اش شده بود، اگرچه خواست آن را به‌گونه‌اي اصلاح كند، اما به‌هر حال وعده‌اي ديگر به مردم شيراز داد و بايد دعا كند كه اين امر محقق شود تا همان اعتماد كم‌رنگ شده مردم در خصوص اين پروژه، كاملا رنگ نبازد.
معاون عمراني استانداري فارس گفت: مناقصه خريد واگن مترو برگزار شده و اميدواريم در حالت خوش‌بينانه ظرف شش ماه‌ اول يا حداكثر ظرف سال نود اولين خط از فاز يك در هشت ايستگاه به بهره‌برداري برسد.
سيد‌عبدالله حسيني امروز در پاسخ به اين سئوال كه آيا معطل ماندن مترو براي خريد واگن يك مشكل مديريتي نيست و نبايد همزمان با اجراي طرح كار خريد يا ساخت واگن دنبال مي‌شد؟ افزود: اثري از قرارداد واگن كه در گذشته منعقد شده باشد نيست و اگر كسي قول داده كه سال 87 اين پروژه به بهره‌برداري برسد بايد خودش پاسخگو باشد!.
به حتم در پايان سال نود هم مسئولاني كه وعده افتتاح اين پروژه را داده‌اند بايد پاسخگو باشند.
اظهارنظرهاي متفاوت در خصوص قطار شهري حتي با تلاش روابط عمومي اين مجموعه براي فراهم كردن تور مترو گردي! و كشاندن مديران بخش‌هاي مختلف به زير زمين و گرفتن مصاحبه‌هاي مبالغه‌آميز و قدردانانه از آنان، همچنان ادامه دارد.
به گزارش ايسنا مردم اعتقاد دارند روابط عمومي مترو مهمترين ركن را كه مردم هستند فراموش كرده است، به همين دليل اكثر مردم اطلاعات زيادي در خصوص آنچه اتفاق افتاده و در حال وقوع است، ندارند.
گفت و گو با شهروندان از جنس رانندگان تاكسي، كسبه و كارمند و ... در خصوص قطار شهري، نكات بسياري را روشن مي‌كند كه يكي از اين نكات، انتظارت مردم است.
يكي از همين شهروندان كه روابط عمومي سازمان قطار شهري شهرداري شيراز، مدام برايشان تبليغات تلويزيوني، روزنامه‌اي و ... ترتيب داده و بنرهاي كوچك و بزرگي را به اقصي‌نقاط شهر متصل كرده است، در گفت و گو با خبرنگار ايسنا در شيراز گفت: ده سال است كه به مردم قول داده‌اند اما خبري نيست، تنها ترافيكش براي مردم است و بس.
اين شهروند گفت: والله ما نمي‌دانيم مشكل كار كجاست، واگن ندارند، ريل ندارند يا هرچيز ديگر، اما اگر اين است(اشاره به محوطه كارگاهي در چهارراه زند) و شرايطي كه مي‌بينيم، والله ده سال ديگر احتمال ندارد راه بيفتد.
او اضافه كرد: ما به مسئولان اعتماد داريم اما بايد با مردم شفاف صحبت كنند. اگر اين غيرشفافي ادامه پيدا كند، مردم هم بي‌اعتماد مي‌شوند، مردم نمي‌دانند زير زمين چه مي‌كنند، مردم نتيجه را مي‌بينند، تا مترو راه نيفتد نمي‌توان قضاوت كرد كه چه كرده‌اند.
اما شهروند ديگري در اين خصوص گفت: اولين مشكل ترافيك، دومين مشكل نبود امكان توقف موقت و دايم اتومبيل‌ها، سومين مشكل آلودگي و گرد و خاك و چهارمين مشكل سرگردان شدن مردم است.
او اضافه كرد: اين‌كه ما مي‌بينيم كار دائمي نيست يك روز كار مي‌كنند ده روز تعطيل مي‌شود، به همين خاطر اينقدر طول كشيده است، ما نمي‌دانيم كه واقعا مشكل واگن است يا خير به عنوان مثال دوماه قبل از عيد اين نقطه را خاك‌برداري كرده‌اند، اما بعد از خاكبرداري، روي‌هم‌رفته يك‌ماه كار نكرده‌اند حالا هم كه مي‌بينيد متوقف است.
او با تاكيد براينكه تاثير مترو در برخي نقاط مانند خيابان زند، تاثيري مستقيم بر كسب و كار ما داشته و دارد، در مورد زمان احتمالي قابل استفاده بودن اين پروژه با لبخند گفت: انشا‌الله نوه و نتيجه ما از مترو استفاده مي‌كنند.
اين كاسب با صراحت گفت: من به مسئولان اعتماد ندارم دليل اصلي آن هم اين است كه بارها وعده داده‌اند و عمل نكرده‌اند. يك بار و دوبار كه نبوده اگر هم از آنها بپرسي هزاران دليل مي‌آورند، كار از بنيان خراب است، اول مي‌آيند انجام مي‌دهند بعد فكر مي‌كنند كه چكار بايد كرد.
وي عملكرد مسئولان شهري، از شهردار، نمايندگان شورا و مديران قطار شهري را خوب ارزيابي نكرده و معتقد است: اگر خوب عمل كرده بودند كه بايد مطابق وعده انجام مي‌شد، اين نشان مي‌دهد كه چهل درصد كار مانده، فكر نمي‌كنم با اين سرعت محقق شود.
شهروند ديگري كه سعي دارد عرض خيابان را در نقطه‌اي طي كند اما حفاري‌هاي قطار شهري اين امكان را از او گرفته است، در اين خصوص گفت: يكي از مشكلات بزرگ ترافيك و ديگري هم اين است كه خيابان‌ها يكطرفه شده و براي امثال من كه توان راه رفتن زياد نداريم و خانه مان در آن نقطه است، گرفتاري ايجاد كرده است.
وي در خصوص اينكه مسئولان اعلام كرده‌اند سال 92 قطار شهري به بهره‌برداري مي‌رسد، گفت: مسئولان از اين وعده‌ها زياد داده‌اند من فكر كنم بچه‌هاي ما و بچه‌هاي بچه‌هايمان امكان استفاده از اين مترو را داشته باشند.
يك راننده تاكسي نيز گفت: ترافيك، ترافيك و بعد هم من اگر مي‌توانستم مسيري را در حالت عادي سه يا چهار بار بروم و برگردم، حالا يك‌بار بيشتر نمي‌توانم بروم.
اين شهروند كه اعتقاد دارد ده سال ديگر، سال 99 شايد قطار شهري راه‌اندازي شود، گفت: به وعده‌هاي مسئولان اعتماد ندارم آنقدر گفته‌اند و عمل نكرده‌اند كه اين وعده‌هاي جديد در آنها گم است.
يكي ديگر از كسبه در بلوار مدرس نيز به ايسنا گفت: مشكل قطار  اين است كه كاري كه بايد سه‌سال قبل تمام مي‌شد، هنوز مانده معلوم نيست تا ده سال ديگه بيست سال ديگه هم راه اندازي شود، اين پروژه ديد مغازه‌ها را كور و ترافيك ايجاد كرده است.
او نيز با صراحت مي‌گويد؛ من به مسئولان اعتمادي ندارم چون اگر خوب عمل كرده بودند الان كار تمام شده بود، همگي‌شان مشكل دارند.
كاسب ديگري نيز گفت: زمان طولاني قطار شهري هم ضربه به كسبه زده و هم به مردم، ترافيك فجيع شده، ساعت‌هاي خاصي مشكلات تردد شديد مي‌شود، مسئله اصلي و اساسي، زمان است كه طولاني و همه اين مشكلات ايجاد شده است و هنوز هيچ نتيجه‌اي نگرفته‌اند من فكر نمي‌كنم تا پنج سال ديگر هم  به بهره‌برداري برسد.
او گفت: بد قولي يك مرتبه، دو مرتبه، چند سال است قول مي‌دهند، اما عمل نيست، حال بعضا از كارگران قطار شهري كه براي خريد مي‌آيند به ما مي‌گويند تا ده سال ديگر هم به نتيجه نمي‌رسد اما خودمان نمي‌دانيم چه مي‌شود.
وي نيز مانند بيشتر شهروندان بي اعتمادي خود نسبت به مسئولان قطار شهري، شهرداري و شوراي شهر را اعلام كرده و مي‌گويد: من در جزئيات كار نيستيم اينكه در جلسات چه نتيجه‌اي مي‌گيرند، اما بايد مديريت و نظارت به‌گونه‌اي باشد كه كار نتيجه بدهد، اگر يك كارفرما در مغازه‌اي كوچك هم اگر سهل‌انگاري كند كسب و كار به صفر مي‌رسد.
يكي ديگر از شهروندان مشكل اصلي قطار شهري را اتلاف وقت مي‌داند و مي‌گويد: معمولا از تمام وقت استفاده نمي‌كنند، چندساعت روز را كار مي‌كنند بعد هم تعطيل، مي‌شد از زمان بهتر استفاده كرد.
او اعتقاد دارد اگر مسئولان بخواهند هر كاري را انجام مي‌دهند، اما هنوز هم به آنان اعتماد دارد و مشكلات بودجه‌اي را عامل اصلي پيش نرفتن كار مي‌داند.
يكي از كسبه ابتداي خيابان فضيلت نيز به خبرنگار ايسنا گفت: چند ساله كه خيابان يك‌طرفه است، جاي پارك براي ماشين نيست، عبور و مرور مردم در عرض خيابان مختل شده و معلوم نيست كه چقدر وقت طول مي‌كشد.
او ادامه داد: ابتدا گفتيم مغازه را ببنديم بلكه تمام شود، دوسال مغازه را بستيم، اما نشد، جرثقيل مي‌آوردند و ماشين مشتري را كه پارك كرده بود براي خريد مي‌بردند، كسب ما را نابود كردند، ساندويچي كنارمان ورشكست شد، نمي‌دانم.
وي كه از نظافت نكردن، سر و صداي كار در مترو و ترافيك به‌عنوان مشكلي عام ياد كرد و گفت: اگر نظر مرا بخواهيد ده بيست سال ديگه راه مي‌افتد و شايد بچه‌هايمان استفاده كنند، تازه آن موقع هم كه راه افتاد حتما مشكلات ديگري دارد، فكر نكنم خوب از كار درآيد، كسي كه سه سال تاخير دارد، در كيفيت هم كم دارد.
او از مسئولان سئوال مي‌كند كه آيا مردم بايد باز هم به آنان اعتماد كنند؟
البته اين شهروند اجراي اين پروژه را يك كار بزرگ و حساس مي‌داند اما مي‌گويد: اگر از ابتدا به‌خوبي درايت و مديريت شده بود حالا كار تمام بود.
يكي ديگر از شهروندان نيز اعتقاد دارد بايد با مردم شفاف سخن گفت، اگر پيمانكار كم كاري كرده، به مردم بگويند و او را به مردم واگذار كنند.
او گفت: الان ده سال است كه يك تابلو سر فظيلت نصب شده كه مردم به‌خاطر مشكلات موقت معذرت مي‌خواهيم، اين موقت تاكي است، آيا مسئولان قطار شهري و شهرداري نبايد خودشان را نشان مردم بدهند، آيا مسئولان شورا نبايد بيايند اينجا با مردم حرف بزنند.
يكي از كسبه قديمي اين محله نيز با بيان اينكه انشا‌الله ظهور امام زمان(عج) قطار شهري شيراز هم به بهره‌برداري مي‌رسد، گفت: شما خودتان يا اين آقا و خانم مشتري چقدر در مورد كار اطلاعات داريد و قسم مي‌خوريد اطلاعات شما دقيق و درست است؟
وي گفت: به‌نظر من مشكل زمان‌بندي نداشتن است، مديريت زمان، آقايان نتوانسته‌اند كار را به‌درستي مديريت و هدايت كنند، مديران ما فقط پول مي‌گيرند و پرستيژ مديريتي، اما كار اصلي را نمي‌كنند.
يك شهروند كه خود را راننده تاكسي معرفي مي‌كرد در ميان حرف اين كاسب گفت: آقا شما بيا سر ميدان نمازي اگر يك‌روز يك مريضي بختش برگردد و بخواهد با آمبولانس به بيمارستان برود، در راه مي‌ميرد!!
وي ادامه داد: مشكل ترافيك مشكل كوچكي نيست، مسئولان براي وقت مردم ارزش قايل نيسيتند، ببينيد در روز چند ساعت از وقت مردم در ترافيك بي‌خودي هدر مي‌رود، چقدر سوخت هدر مي‌رود، اين همه ثروت مردم است كه مي‌شود براي خدمت به خودشان استفاده كرد.
گزارش ايسنا حاكي است، اين تنها بخشي از تمام حرف‌هاي مردم است، بخش‌هايي كه قابل انتقال بود، بخش‌هايي كه عصبانيت‌ها را نشان نمي‌داد، بخش‌هايي كه... بخش‌هايي كه شايد روابط عمومي مترو هم شنيده باشد!!
بي‌ترديد فضا براي انعكاس نظرات كارشناسي و مديريتي در حوزه قطار شهري در خبرگزاري دانشجويان(ايسنا) منطقه فارس، باز بوده و همچنان‌كه اين موضوع از سوي اعضاي شوراي اسلامي شهر شيراز در سال 90 به‌عنوان يك اولويت مطرح شده و در دستور كار قرار گرفته است، اين خبرگزاري نيز در راستاي وظيفه رسانه‌اي خود در آينده به تهيه و انعكاس گزارش‌هايي از زواياي مختلف در خصوص قطار شهري خواهد پرداخت.

5 اردی بهشت 90 .
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Azadegi :: Cloob :: Oyax :: Digg :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Email To: :: Subscribe to Feed