Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

راهنمای سفر به شیراز

کلانشهر شیراز و استان فارس با در اختیارداشتن حدود 30 درصد از آثار باستانی و تاریخی کشور دارای یکی از بالاترین آمارهای گردشگران داخلی و خارجی در سطح کشور می باشند ، بطوریکه در تعطیلات نوروزی بیش از 5 میلیون نفر از اماکن تاریخی ، گردشگری و مذهبی استان فارس وشهر شیراز دیدار می کنند.
در این پست راهنمای جامع و کاملی برای سفر به شیراز ارائه می شود.

هتل های شیراز
کلانشهر شیراز با مجموعه ای ازهتل ها و مهمانسراها آماده ی پذیرایی از مسافران و گردشگران می باشد.
هتل های 5 ستاره شیراز عبارتنداز : چمران ، همـــا ، پارس و پرسپولیس
هتل های 4 ستاره عبارتند از : جام جم، پارک هتل ، پارسه ، پارسیان ، سعدی



برای مشاهده لیست کامل هتل های شیراز و رزرو اینترنتی هتل در شیراز ، به لینک های زیر مراجعه کنید :
اتلند  ایران هتل  انجمن هتلداران شیراز

مراکز خرید

کلانشهر شیراز دارای تعداد زیادی مراکز خرید معتبر در سطح شهر می باشد که برای مشاهده لیست کامل مراکز خرید از لینک زیر استفاده کنید :

رستورانهای شیراز

برای صرف نهار یا شام به لیستی از رستورانها خوب و مطمئن نیازمندید ! برای آشنایی با برترین رستورانهای شیراز از لینک زیر استفاده کنید:
معرفی برترین رستورانهای شیراز

مکان های گردشگری و تاریخی

باغهای شیراز:
باغهای شیراز با شهرت جهانی مطمئنا یکی از مقاصد اصلی گردشگران در هنگام ورود به شیراز خواهد بود :

*باغ ارم : باغ رویایی ارم با سروهای سر به فلک کشیده در بلوار ارم شیراز قرار گرفته است.
پرونده:Shiraz Botanical Garden.jpg


*باغ جهان نما : باغ بسیار زیبای جهان نما در پشت آرامگاه حافظ شیرازی و در خیابان حافظ ، مشرف به دروازه قرآن قرار گرفته است.وجود 16 قطعه چمن کاری و گلکاری بسیار زیبا با طرح های بسیار زیبا به جذابیت های این باغ زیبا افزوده است.


*باغ نظر : باغ نظر در مجموعه کریمخانی و روبروی ارگ کریمخان قرار گرفته است.

*باغ دلگشا : این باغ در بلوار سرداران و در ابتدای ورودی آرامگاه سعدی قرار گرفته است.

*باغ جنت : باغ جنت بزرگترین باغ کشور ایران می باشد که در ورودی غربی کلانشهر شیراز و در بلوار امیرکبیر قرار گرفته است.

*باغ عفیف آباد : باغ عفیف آباد در انتهای خیابان عفیف آباد و تقاطع بلوار ستارخان قرارگرفته است.

-------  -------  -------
آتشکده صمیکان : آتشکدهٔ صمیکان یکی از آتشکده‌های پیرامون شهر شیراز می‌باشد. قدمت این آتشکده به دورهٔ ساسانیان می‌رسد. آتشکدهٔ صمیکان در ۱۴۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده‌است.

آرامگاه حافظ : پربازدیدترین مکان گردشگری ایران در طول سالیان اخیر ، آؤامگاه حافظ شیرازی بوده است.این مکان تاریخی در چهاراه حافظیه شیراز قرار گرفته است.


آرامگاه سعدی : آرامگاه سعدی محل زندگی و دفن سعدی، شاعر برجستهٔ پارسی‌گوی است. طراح و معمار این بنا محسن فروغی است. این آرامگاه در خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در شیراز قرار دارد.

دروازه قرآن : یکی از مشهورترین جاذبه های تاریخی ایران زمین که در ورودی شمالی کلانشهر شیراز قرار گرفته است.



آرامگاه خواجو کرمانی : آرامگاه خواجو در شمال شیراز، در دامنه کوه صبوی و در ابتدای جاده شیراز - اصفهان، در تنگ الله اکبر قرار گرفته‌است. قبر وی مشرف بر دروازه قرآن می‌باشد. آب چشمه معروف رکناباد نیز از کنار مقبره خواجو می‌گذرد.


ارگ کریمخان : ارگ کریم خان در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شده‌است و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را به‌عنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخان معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ به‌عنوان زندان استفاده شد که آسیب‌هایی به آن وارد شده‌است. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این بنای بزرگ اکنون زیر نظر سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره می‌شود و از چند سال پیش کار مرمت این بنا آغاز شده‌است تا به عنوان موزه بزرگ فارس مورد استفاده قرار گیرد.

پرونده:Karim 881211.jpg
عکس : امیرحسین ذوالفقاری

نارنجستان قوام :
نارنجستان قَوام که به باغ قوام مشهور است، بین سالهای ۱۲۵۷ تا ۱۲۶۷ هجری شمسی، مقارن با حکومت ناصرالدین شاه قاجار و بدستور علی محمد خان(قوام الملک دوم) و پسرش محمد رضا خان(قوام الملک سوم) در شیراز ساخته و تکمیل شده‌است. ساختمان نارنجستان در زمینی بمساحت ۳۵۰۰ متر مربع و با زیربنای ۹۴۰ متر مربع در دو جبهه جنوبی و شمالی توسط هنرمندان شیرازی ساخته شده‌است. سردر ورودی در ضلع جنوبی قرار داشته و به یک هشتی باز می‌گردد و از طریق دو راهرو قرینه به حیاط راه میابد. بنای ضلع جنوبی شامل دو ایوان ستوندار و اتاقهایی است که محل استقرار خدمه بوده‌است. ساختمان ضلع شمال دارای یک طبقه زیرزمین و دو طبقه روی آن بوده که شامل تالار آیینه با ستونهای یکپارچه مرمری، تالار شاه نشین و اتاقهایی است که محل تشریفات اداری و پذیرش مهمانان بوده‌است. این عمارت از نظر هنرهایی از قبیل آیینه کاری، شیشه کاری، نقش پردازی، منبت کاری، حجاری، گچ کاری و مقرنس کاری بکار رفته در آن از زیباترین بناهای این دوره در شیراز می‌باشد.



بنای نارنجستان در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی به دانشگاه شیراز اهدا گردید و بین سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۸ هجری شمسی مورد استفاده موسسه آسیایی، تحت سرپرستی پروفسور آرتور اپهام پوپ، ایران شناس معروف بوده‌است.
در سالهای اخیر زیرزمین ضلع شمالی تعمیرات اساسی گردیده و به عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته که در آن اشیای فرهنگی اهدایی پروفسور پوپ نگهداری می‌شود.


خانه صالحی (موزه لباس‌های سنتی و آئینی ایران) :
خانه صالحی از خانه‌های دوره قاجاریه در شیراز می‌باشد که در ضلع جنوبی مسجد شهدا و در ابتدای کوچه هفت پیچ واقع شده‌است. از عناصر معماری این خانه می‌توان به اتاق‌های سه دری و پنج دری همراه با تزئینات گره چینی، گچ‌کاری و سقف‌های چوبی اشاره کرد.
در سال ۱۳۸۴ این خانه به منظور حفظ و احیاء هنرهای سنتی ایران توسط سازمان میراث فرهنگی گردشگری به موزه لباس‌های سنتی و آیینی ایران تبدیل گردید.

پرونده:Pano Salehi.jpg
عکس : امیرحسین ذوالفقاری

چاه مرتاض علی : این مکان یکی از آثار تاریخی و دیدنی شهر شیراز می‌باشد. این بنا در شمال شهر و در «کوه هفت‌تن» واقع شده‌است. در پیرامون چاه مرتاض علی یک عمارت چنداتاقه وجود دارد که برای عبادت عارفان در نظر گرفته شده‌است. عمق این چاه سه متر می‌باشد و دو آب‌انبار در اطراف آن به‌چشم می‌خورند.

مسجد نصیرالملک : این مسجد یکی از مساجد قدیمی شیراز می‌باشد که در محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی امامزاده شاه چراغ قرار گرفته است.

پرونده:Masjedk.jpg
Photo by Mehdi Yasamin


قصر ابونصر : قصر ابونصر یا تخت سلیمان به صورت بقایای بناها و یک حصار سنگی، دیوارهای آجری، ساختمان‌های خشتی و آستانه‌های سنگی فرو افتاده در شش کیلومتری شرق شیراز، بر بالای یک تپه دیده می‌شود.(لازم به ذکر است که قبلا در فاصله شش کیلومتری بوده است و الان جزء شهر شیراز حساب می شود.)
پرونده:Abunasr-71.JPG

مسجد وکیل : مسجد وکیل شیراز در مجموعه بناهای زندیه، در کنار بازار وکیل و حمام وکیل در مرکز این شهر قرار دارد.
این بنا یکی از بناهای زیبا و بسیار مستحکم دوره زندیه می‌باشد که از لحاظ هنری و معماری دارای اهمیت زیادی است، این مسجد بدستور کریم خان زند ساخته شده‌است. طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.
شبستان جنوبی با ستون‌های سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصه‌های معماری ایرانی واز مناطق دیدنی این مسجداست که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه می‌باشد.

پرونده:Shabestanvakilmosque.JPG

 بازار وکیل : بازار وکیل شهر شیراز یکی از مشهورترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. این بازار که به فرمان کریم خان زند (۱۱۷۲ - ۱۱۹۳ ه.ق) ساخته شده، اکنون در مرکز شهر شیراز (شرق میدان شهدا) قرار گرفته‌است. (مسجد و حمام تاریخی وکیل نیز در کنار این بازار قرار دارند)
پرونده:Bazar Shiraz as seen by Jane Dieulafoy, 1881.jpg

سرای مشیر : سرای مشیر  با معماری هشت گوش در جنوب بازار وکیل و شمال بازار مشیر که در دوره قاجاریه توسط میرازا ابولحسن خان مشیر الملک بنا گذاری شده است ، قرار گرفته است.


موزه ها :

موزه فرش : این موزه در حمام تاریخی وکیل قرار گرفته است که به نمایش فرشهای دستباف اختصاص پیدا کرده است.



موزه پارس : این موزه در عمارت کلاه فرنگی باغ نظر در مجموعه کریمخانی قرار گرقته است.
پرونده:My Pano -wiki.jpg
عکس : امیرحسین ذوالفقاری

موزه سنگ : موزه سنگ هفت تنان شیراز در بلوار گلستان شیراز قرار گرفته است.




موزه و نگارخانه تاروپود زمان : این موزه به نمایش تصاویر قدیمی شیراز و همچنین دستگاه قدیمی نساجی اختصاص پیدا کرده است.این موزه در خیابان حافظ و در محوطه کتابخانه ملی و مرکز اسناد قرار گرفته است.


موزه سنگ های قیمتی : این موزه اختصاص به سنگهای قیمتی و اشیاء زینتی دارد که در خیابان عفیف آباد شیراز قرار گرفته است.

موزه تاریخ فارس : در این موزه ، با استفاده از مجسمه های مومی ، شخصیت های برجسته فارس در طول تاریخ به نمایش درامده اند.این موزه در خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته است.


موزه و گنجینه سکه فارس : این موزه در طبقه زیرین نارنجستان قوام قرار گرفته است.

موزه تاریخ طبیعی : موزه تاریخ طبیعی فارس در مالکیت دانشگاه شیراز بوده و در خیابان آزادگان شیراز در بلوار مدرس قرار گرفته است.

جاذبه های طبیعی شیراز : از جاذبه‌های طبیعی شهر شیراز می‌توان به آبشار کوهمره سرخی، برم‌دلک، پارک قلعه‌بندر، پارک ملی بمو، پیربناب، چشمهٔ جوشک، چشمهٔ خارگان، چشمهٔ ریچی، دریاچهٔ دشت ارژن، دریاچهٔ مهارلو، رکن‌آباد، رودخانهٔ قره‌آغاج، روستای قلات، کوه سبزپوشان، گردشگاه آتشکده، گردشگاه چاه‌مسکی، گردشگاه چشمه سلمانی و گردشگاه هفت‌برم اشاره کرد.

پرونده:Shiraz Chamran Pano.jpg


جاذبه های تفریحی :
پرونده:Pooladkaf Ski Resort.jpgاگر به شیراز سفر میکنید و قصد تفریح هم دارید ، سفر به پیست اسکی پولادکف شیراز را که در 70 کیلومتری شیراز قرار دارد را از دست ندهید.
مجموعه تپه کاج صدرا ، واقع در شهر صدرا با امکانات تفریحی از جمله پینت بال و کارتینگ ، پیست کارتینگ شهر در شهرک گلستان از دیگر اماکن تفریحی کلانشهر شیراز هستند.








دانلود نقشه شیراز برای موبایل : کلیک کنید