Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

كهن‌ترين عكس‌هاي موجود فارس در جهان منشر شد


انون ايرانگردان جوان مجموعه قديمي‏ترين عكس‏هاي فارس در جهان را منتشر كرد.
 به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، گذشته فارس به عنوان مهد تمدن ايران زمين همواره براي همه مردم ايران و گردشگران و تاريح پژوهان دنيا جذاب بوده است كه در اين راه عكاسان هوشمندي به اين علاقه مردم پي برده و مجموعه‏هاي عكس متعددي از استان فارس جمع‏آوري كردند.
 كانون ايرانگردان و جهانگردان جوان استان فارس با تلاش امير سبوكي هنرمند عكاس، مجموعه‏اي از قديمي‏ترين عكس‏هاي فارس در جهان را جمع‏آوري كرده و در مجموعه‏اي منتشر كرده است كه دكتر جمشيد صداقت كيش پژوهشگر در معرفي اين مجموعه نوشته است: سده نوزدهم ميلادي سده روابط بازرگاني ايران با اروپا از طريق بند بوشهر مي‌باشد به همين سبب كيون (C.Kuen) سركنسول هلند در بوشهر شركت هلندي‌ هاتس و پسر (Hotz and son) را تشويق مي‌كند كه شعبه‌اي در بوشهر  تأسيس نمايد و اين امر در سال 1874 م. (1293 هـ.ق) توسط جي. سي.پي. هاتس (J.C.Hotz) رخ مي‌دهد و شركت مزبور در بوشهر تأسيس مي‌يابد و او پسر خود را اي.هاتس به ايران مي‌فرستد تا مديريت اين شركت را به عهده بگيرد.
 وي در ادامه مي نويسد: يك سال بعد مؤسس شركت مزبور در مي‌گذرد و او به هلند باز مي‌گردد و همين مسأله عامل زيان‌هاي فاحش مي‌شود اما او از پاي نمي‌نشيند و به ايران باز مي‌گردد و فعاليت خود را زيادتر مي‌كند و شعبه‌هايي در بوشهر، شيراز، اصفهان،‌بصره و سلطان آباد افتتاح مي‌كند.
 صداقت كيش در ادامه مي افزايد: وي علاقه شديدي به رفاه و سعادت مردم ايران داشت و نخستين كسي است كه براي يافتن نفت در نزديك دالكي به حفاري مي‌پردازد،‌در معادن زغال سنگ ايران، بانك شاهي ايران، صنعت قاليبافي ايران،‌ توسعه رودخانه كارون و آبياري قسمت‌هايي از ايران سرمايه‌گذاري مي‌كند و گرچه در برخي از اين اقدامات موفق نبوده اما علاقه او به ايران مانع از فعاليت‌هايش نمي‌شده است.
 اين پژوهشگر درباره عكاس مجموعه نوشته است: اي هاتس. در لحظه ورود به ايران در سال 1874م. (1293 هـ.ق) به همراه خود يك دوربين عكاسي دارد و عكسبرداري جزو سرگرمي‌ها و علائق وي بوده است. با توجه به  اينكه دوربين  عكاسي در سال 1839م (1257هـ.ق) اختراع مي‌شود و يك سال به بعد بازار اروپا عرضه مي‌شود، در سال 1843م(1261 هـ.ق) در دوره محمدشاه قاجار نيز دوربين عكاسي به ايران مي‌آيد و در دربار از آن استفاده مي‌كرده‌اند.
 وي در ادامه نوشته خود آورده است : اين هلندي گرانمايه با آوردن دوربين عكاسي به ايران و عكسبرداري از همه جا و حتي از سال 1305 هـ.ق به بعد با خريدن عكس از عكاسان ايراني از جمله ميرزا حسن عكاس باشي مجموعه عكس‌هاي خود را درباره ايران غنا مي‌بخشد به طوري كه 972 قطعه عكس در 17 آلبوم از ايران از او باقي‌مانده است. بنابراين اين مجموعه كهن‌ترين عكس‌هاي موجود فارس در جهان مي‌باشد در حالي كه حدود 12 سال بعد ميرزاحسن عكاس باشي بعد از سال 1305 هـ.ق از هند به ايران مي‌آيد و كار عكاسي را شروع مي‌كند.
 تصاویر از ایسنا فارس
 8 شهریور 89

0 نظرات: