Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

تشريح آخرين وضعيت عمراني استان فارس // راه آهن شيراز به بوشهر و اهواز وصل مي‌شود


سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس آخرين وضعيت عمراني اين استان در زمينه‌هاي مسكن مهر، راه آهن، قطار شهري شيراز و پتروشيمي‌هاي 8 گانه را تشريح كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، «عبدالله حسيني» سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران با تشريح اولويت‌هاي اين معاونت گفت: نظام‌مند كردن دهياري‌ها و الزام آنها به تصويب بودجه‌هاي ساليانه، تسهيل در رسيدگي به امور مردم در شهرداري‌ها، افزايش نظارت فني بر پروژه‌ها و بهره‌گيري از پيمانكاران توانمند و كاهش تعداد ترك تشريفات در پروژه‌هاي عمراني مهم‌ترين اولويت‌هاي كاري معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس است.


* پسماند شهرها و روستاهاي فارس ساماندهي مي‌شوند
حسيني از انجام مطالعه طرح پسماندهاي شهري و روستايي فارس خبر داد و افزود: مطالعه پسماند شهرها و روستاها از ديگر برنامه‌هايي است كه با جديت دنبال مي‌شود تا با استفاده از تكنولوژي و علم پسماندها از مبدأ جداسازي شوند.
وي ادامه داد: با توجه به تلاش استان فارس براي توسعه صنعتي، چگونگي دفن پسماندهاي صنعتي از ديگر  اولويت‌هاي استان فارس است.

* افتتاح 800 پروژه عمراني در هفته دولت
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس از وجود 4 هزار پروژه عمراني در اين استان خبر داد و خاطرنشان كرد: به رغم برخي افتتاح‌ها در طول سال، حدود 800 پروژه با اعتباري بالغ بر 526 ميليارد تومان همزمان با هفته دولت در استان فارس به بهره‌برداري رسيد.

* 600 ميليارد تومان بودجه امسال شهرداري‌ها
حسيني از پيش بيني 600 ميليارد تومان بودجه شهرداري‌هاي استان فارس در سال 89 خبر داد و گفت:‌ سرانه شهرداري‌هاي شهرهاي كوچك 65 هزار تومان و شهرهاي بزرگ 350 تا 400 هزار تومان است بنابراين نيازمند ايجاد درآمدهاي پايدار براي شهرداري‌هاي استان هستيم.
وي اعتبارات عمراني استان فارس در سال جاري را 311 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: پروژه‌هاي بزرگي مثل 3 خط راه آهن، آزاد راه و قطار شهري در استان فارس در حال اجراست.

* راه آهن شيراز به بوشهر و اهواز وصل مي‌شود
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس در پاسخ سؤالي درباره آخرين وضعيت راه آهن شيراز گفت:‌ قطار شيراز ـ اصفهان از بدو افتتاح تاكنون 152 حركت مسافري داشته است كه 70 حركت مربوط به  امسال است.
وي اضافه كرد: در 7 كيلومتر از طول مسير راه شيراز ـ  اصفهان و 2 ايستگاه دائمي مشكلاتي وجود داشت كه با تأمين منابع مالي از سوي وزارت راه و ترابري اميدواريم اين پروژه تا پايان امسال به بهره‌برداري كامل برسد.
حسيني با بيان اينكه مشكل معارضان مسير نيز با تأمين منابع مالي حل شده است، خاطرنشان كرد: 63 ميليارد تومان اعتبار مورد نياز براي تكميل اين پروژه هم اكنون در اختيار وزارت راه و ترابري قرار گرفته است.
اين مقام مسؤول درباره پروژه راه آهن شيراز ـ بوشهر نيز گفت: هم اكنون عمليات اجرائي اين پروژه در 2 استان فارس و بوشهر با تركيبي از اعتبارات وزارت راه و نفت در 6 قطعه در حال  اجراست.
وي پيش بيني كرد اين پروژه ظرف 3 سال آينده به بهره‌برداري برسد.
حسيني همچنين از تصويب پروژه راه آهن شيراز ـ اهواز خبر داد و افزود:‌ با كليات اين پروژه از طريق فراشبند، كازرون، اهواز موافقت شده و در صورت تأمين 50 درصد اعتبار آن از سوي وزارت نفت، عملياتي خواهد شد.

* تأمين واگن اولويت اصلي قطار شهري شيراز است
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس درباره سؤالي پيرامون قطار شهري شيراز و تأخير در اجراي آن گفت: انتظار بود پروژه‌هاي قطار شهري شيراز زودتر از اين به بهره‌برداري برسد بنابراين در حال بررسي و آسيب شناسي علت اين تأخير هستيم اما بيش از اين بايد دقت خود را صرف اتمام پروژه كنيم تا آسيب شناسي آن.
وي با اشاره به ديدار هفته گذشته سردار رويانيان از پروژه قطار شهري شيراز اظهار كرد: پروژه از نظر ابنيه و زيرساخت تا يك سال ديگر تمام مي‌شود و اگر فكري به حال واگن‌ها نكنيم تا 2 سال بعد امكان استفاده از آن نداريم.
حسيني اضافه كرد: بر اساس آخرين تصميمات مقرر شد قرارداد واحدي براي شهرهاي شيراز ـ اصفهان و تبريز منعقد شود كه با كمك كشور چين واگن‌هاي مورد نياز در كشور توليد شود و بر اين اساس اميدواريم فاز اول قطار شهري سال آينده به بهره برداري برسد.
وي با بيان اينكه اعتبار ساليانه قطار شهري شيراز 100 ميليارد تومان است، بر لزوم افزايش سهم اعتبارات اين پروژه تأكيد كرد و گفت:‌ قرار بود ظرف 2 هفته از پايان ديدار سردار رويانيان از پروژه قطار شهري شيراز، وضعيت فاينانس و سرمايه گذار اين پروژه مشخص شود كه در صورت تأمين سرمايه گذار اتكاء اين پروژه به ا عتبارات دولتي كم مي‌شود.
به گفته اين مقام مسؤول تاكنون 500 ميليارد تومان از محل اعتبارات دولتي و شهرداري شيراز در اين پروژه هزينه شده و به 500 ميليارد تومان ديگر براي 24 كيلومتر خط اول آن نياز است.
  
* 200 ميليارد تومان اعتبار براي تملك اراضي حريم شاهچراغ (ع) نياز است
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس در پاسخ به سؤال خبرنگار ايسنا در مورد طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) گفت: مجموعه مذهبي شاهچراغ(ع) در حدود 350 هكتار از بافت فرسوده و تاريخي شهر شيراز قرار دارد و بر اساس مصوبه شوراي عالي شهرسازي بايد حريم مجموعه شاهچراغ(ع) را براي اجراي طرح تعيين مي‌كرديم.
وي ادامه داد: هم اكنون حريم مجموعه شاهچراغ (ع) در 55 هكتار از بافت فرسوده و تاريخي شيراز به تصويب رسيده كه حدود 15 هكتار آن بايد تملك شود.
وي با بيان اينكه براي تملك اراضي اين طرح به 200 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم خاطرنشان كرد: شهرداري شيراز طرحي تصويب كرده كه بر اساس آن مسيرهاي دسترسي به اين حريم طرح توسعه شاهچراغ(ع) بازگشايي مي‌شوند.
وي با اشاره به تأسيس صندوق حرم‌هاي 4 گانه در كشور ابراز كرد: كارگروه حرم مطهر شاهچراغ(ع) نيز با 4 كميته فرهنگي و اجتماعي، عمراني، انتظامي و امنيتي و سومين حرم اهلبيت(س) در استان راه‌اندازي شده است.

* 3 هزار هكتار بافت فرسوده در 12 شهر فارس وجود دارد
اين مقام مسؤول از وجود 3 هزار هكتار بافت فرسوده در 12 شهر استان فارس خبر داد و گفت: 1600 هكتار از بافت فرسوده استان فارس متعلق به شهر شيراز است.
وي از بافت‌هاي فرسوده به عنوان خطري جدي براي مردم ياد كرد و ادامه داد:‌ با تصويب معاونت عمراني وزارت كشور 500 ميليارد تومان اوراق مشاركت براي بهسازي بافت‌هاي فرسوده منتشر خواهد شد و 27 ميليارد تومان اعتبار بين دستگاه‌هاي اجرائي متولي در استان فارس توزيع مي‌شود.

* 53 هزار واحد مسكوني مهر تا عيد فطر حداقل به پي‌ريزي مي‌رسد
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس در پاسخ به سؤال خبرنگار ايسنا به وجود 53 هزار واحد مسكوني مهر در استان فارس اشاره كرد و گفت: قرار است اين واحدها تا عيد فطر همگي به حداقل پي‌ريزي رسيده باشند هر چند ممكن است برخي از آنها آماده بهره برداري باشند و يا مراحل بيشتري را طي كرده باشند.
وي با بيان اينكه مسأله ممكن مهر هر 2 هفته يكبار در كارگروهي مشترك بررسي مي‌شود، اظهار كرد: هم اكنون معافيت مالياتي براي پروژه‌هاي مسكن مهر اعمال مي‌شود و مشكل تأسيسات آب و برق و گاز همه آنها تا سايت احداث حل شده است.
حسيني با بيان اينكه 6 درصد مسكن مهر كشور در فارس ساخته مي‌شود، خاطرنشان كرد: در نامه‌اي از وزراي مسكن و نيرو خواسته‌ايم سهم استان فارس در اعتبارات مرتبط با تأسيسات مسكن مهر را از 13 ميليارد تومان به سهم واقعي يعني 24 ميليارد تومان افزايش دهند.

* مسكن مهر زرقان در اراضي مورد نظر مردم ساخته مي‌شود
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس در مورد مشكلات مسكن مهر در 2 شهر زرقان و كازرون به خبرنگار ايسنا پاسخ داد: در 17 شهر استان مشكل تأمين زمين براي احداث مسكن مهر داشتيم كه با تلاش مسؤولان مشكل همگي حل شده و بنياد مسكن و سازمان مسكن براي احداث مسكن مهر مشكلي ندارند.
وي ادامه داد: در شهر زرقان هم مسكن و شهرسازي براي تأمين زمين قول‌هايي داده است و البته زميني نيز در اختيار مردم قرار دارد و مردم اين زمين را تأمين كرده‌اند بنابراين عمليات اجرائي در هر زميني كه مردم انتخاب كنند، آغاز مي‌شود و تا آخر هفته مشكل اين شهر نيز حل مي‌شود.
حسيني مشكل مسكن مهر كازرون را نيز تأمين زمين مورد نياز اعلام كرد و افزود: در شهري مثل كازرون هم شايد بتوانيم از مجموعه بافت فرسوده براي تأمين زمين مورد نياز مسكن مهر استفاده كنيم.

* 5 هزار واحد مسكوني مصوب سفر مقام معظم رهبري احداث مي‌شود
وي بيان كرد: احداث 5 هزار واحد مسكوني نيز در شهرهاي مختلف از جمله شيراز در سفر مقام معظم رهبري به تصويب رسيد كه به ازاء هر واحد 4 ميليون تومان از سوي دفتر رهبري پرداخت مي‌شود و اداره كل اوقاف نيز اين موضوع را پيگيري‌ مي‌كند.

* انقلاب عمراني در آباداني در استان فارس در راه است
اين مقام مسؤول در استان فارس با بيان اينكه استان فارس در دولت نهم و دهم به كارگاهي عمراني تبديل شده است، گفت: ‌علاوه بر سفرهاي هيأت دولت به استان، استاندار نيز با سفرهاي شهرستاني كم نظير خود با نيازسنجي و بررسي استعدادها و امكانات شهرستان‌ها و مشكلات،‌ مصوبات عمراني خاص هر شهرستان را به تصويب و ثبت مي‌رساند.
وي اضافه كرد: پتروشيمي‌ها، كارخانه‌هاي سيمان و فولاد در فارس در دست احداث است و نيز سرمايه‌گذاري‌ها در بخش گردشگري در حال افزايش است.
حسيني از حضور 44 سرمايه گذار خارجي در استان فارس خبر داد و افزود: انقلابي براي عمران و آباداني در استان فارس در راه است.

* آزاده راه شيراز ـ‌ اصفهان با 600 ميليارد تومان اعتبار احداث مي‌شود
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس از آغاز عمليات اجرايي آزاد راه شيراز ـ اصفهان در آينده نزديك خبر داد و خاطرنشان كرد: موافقت نامه عمليات اجرايي اين پروژه در حضور وزير راه و ترابري با وزارت دفاع و شركت بهار بيمه به امضاء رسيده است و به زودي عمليات آن آغاز مي‌شود.

* تصويب پتروشيمي‌هاي 8 گانه فرصتي براي سرمايه گذاري در فارس است
حسيني در پاسخ به سؤال خبرنگار ايسنا در مورد تعطيلي پروژه‌هاي پتروشيمي مصوب سفرهاي رياست جمهوري به استان فارس گفت: در سفرهاي استاني هيأت دولت به استان‌ها، مسؤولان شهرستاني سعي مي‌كنند امكان اشتغالزايي را به سمت شهرستان‌هاي خود سوق دهند.
وي ادامه داد: دولت براي احداث مجتمع‌هاي صنعتي مثل فولاد و پتروشيمي در شهرستان‌ها مجوز صادر مي‌كند تا با سرمايه گذار بخش خصوصي راه اندازي شوند بنابراين وجود چنين مجوزهايي در سطح استان فرصتي براي سرمايه‌گذاران و مردم مناطق مختلف است.
وي تأمين سرمايه را يكي از مشكلات اصلي راه اندازي پروژه‌هاي بزرگ صنعتي دانست و ادامه داد: براي راه اندازي پروژه‌هاي پتروشيمي به مجتمع‌هاي تأمين كننده خوراك پتروشيمي‌ها و برخي زيرساخت‌ها با بيش از 300 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم.
حسيني بيان كرد: الآن اين امكان فراهم شده كه سرمايه گذاران را به استان بكشانيم تا در مجتمع‌هاي پتروشيمي سرمايه‌گذاري كنند.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري فارس اضافه كرد: هم اكنون پتروشيمي ممسني با 15 درصد پيشرفت در انتظار تأمين اعتبار از طريق فاينانس براي ادامه عمليات اجرائي است.

هشتم شهریور 89

0 نظرات: