Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

اطلاعات کامل برج هتل بین المللی فارس

در چند پست قبل مطلبی درباره هتل خلیج فارس و به نقل از روزنامه خبرجنوب نوشتم ، هم اکنون اطلاعات کاملی بر روی وبسایت پروژه قرار گرفته است که با اطلاعات قبلی متناقض است!اما بنظر می رسد که اطلاعات وبسایت رسمی تر و واقعی تر باشد که مهمترین وجه تمایز آن ارتفاع هتل هست که به 33 طبقه تقلیل پیدا کرده و با این وجود این برج در کنار برج هتل چمران که آن هم در 33 طبقه است بعنوان بلندترین هتل های ایران معرفی خواهند شد.
هتل بین المللی مجتمع خلیج فارس
مجموعه هتل سی و سه طبقه برج فارس نمونه ای کوچک از توانمندیها و شاهکارهای مهندسین کشور عزیزمان ایران، در عرصه های مختلف است.مهندسینی که در پرتو تفکرات اصیل انقلاب اسلامی به این باور رسیده اند که می توانند. و این توانایی در شاخه های مختلف علوم با همه کار شکنی ها و محدودیتهای ایجاد شده توسط بدخواهان این مرز و بوم بروز کرده و مصداق این ضرب المثل کهن و پر معنای ایرانی شده اند که:"خواستن توانستن است".
هتل برج فارس ، بخشی از مجموعه فرهنگی تفریحی و تجاری مجتمع خلیج فارس است که با سرمایه گذاری شرکت مجموعه های تجاری ستاره و شرکت رویال سیتی بیلدینگ و طراحی و محاسبات مهندسین مشاور فرداد طرح پارس در زمینی به مساحت بالغ بر بیست هزار متر مربع وزیر بنای48471متر مربع در ناحیه شمال غرب شیرازبنا گردیده که در زیر شرح مختصری از مشخصات آن آورده می شود.

مشخصات سازه ای:
سیستم سازه ای: سیستم سازه ای این بنا بصورت بتن آرمه و قاب خمشی ویژه با دیوار برشی ویژه محاسبه شده است و ترکیب این دو سامانه بصورت یک هسته مرکزی دیوار برشی (دیوار برشی مرکزی دو عدد بوده که با مقطعی به شکل Uمتقارن و با سطح مقطعی به مساحت37متر مربع از تراز پی تا تراز بام ادامه یافته است) و یک رینگ پیرامونی شامل 32ستون بتنی پنج ضلعی و تیر محیطی می باشد که در سازه های بلند به سیستم لوله ای با هسته مرکزی معروف است، ارتفاع سازه از تراز روی فنداسیون 146.52 متر است.
بتن مصرفی از نوع پر مقاومت و دارای مقاومت مشخصه 400kg/cm2 برای فنداسیون و 450kg/cm2 برای اسکلت است.
- فنداسیون از نوع عمیق و با ارتفاع متغیر بوده که بصورت دایره ای به قطر کلی 76 متر است و بخش مرکز ی این فنداسیون،به شعاع 18متر ،دارای ضخامت 3 متر و بخش خارجی آن از انتهای شعاع فوق الذکر تا خط محیطی فنداسیون به طول 20 متر و شعاع 38 متر نسبت به مرکز دارای ضخامتی معادل 1.5 متر است. تعداد 61 عدد شمع بتنی به عمق 30 و قطر 1.2متر در زیر هسته مرکزی سازه با آرایش خاصی اجراء گردیده است.
- این بنا سه طبقه زیر زمین دارد که اختلاف ارتفاع روی فنداسیون تا تراز کف طبقه همکف، 14.58 مترمی باشد و پیرامون سازه از روی فنداسیون تا تراز کف محوطه، دیوار حائل بتنی مسلح به ضخامت 60 سانتیمتر که با پشت بندها یی به طول 2 متر و ضخامت 80سانتیمتر و عمود بر محیط دایره، مهار شده و همزمان با سازه اصلی اجرا شده است.


معماری:
معماری این بنا الهام گرفته از اجزاء معماری سنتی و اصیل ایرانی ، اسلامی بوده که با تلفیق این سبک معماری با ساختمانی که کاربری مدرن دارد،در نوع خود،پدیده ای کم نظیر است و دارای ویژگیهای خاصی می باشد.بطوریکه نمای برج ،همان قوس و انحناهای معماری ایرانی اسلامی را به ذهن متبادر می سازد. کاربری فضا و مساحت آنها:


ردیف شرح تعداد طبقات مساحت (M2) کاربری
1 زیر زمین سوم 1 4414 پارکینگ،منابع آب،تاسیسات،انبار مرکزی و خدمات
2 زیر زمین دوم 1 3145 پارکینگ، اداری، خدمات و تاسیسات
3 زیر زمین اول 1 4619 مجموعه ورزشی، سالن اجتماعات، نمازخانه، رختشویخانه، آشپزخانه و خدمات
4 همکف 1 4611 لابی مرکزی، صبحانه خوری، آمفی تئاتر، اداری، بانک، دفاتر هواپیمایی، خدمات و اورژانس
5 طبقه اول 1 3530 لابی (نمایشگاه هنری)، اداری، تجاری و رستوران مرکزی
6 طبقه دوم 1 1001 رستوران
7 طبقه سوم الی بیست و هشتم 26 26026 اتاق
8 طبقه بیست و نهم 1 1125 رستوران
9 طبقه سی ام 1 25 سرپله

مجموعاً این هتل دارای:
1-دویست و بیست و نه باب اتاق
2-بیست و هشت باب سوئیت
3-سه باب سوییت رویال
4-یکصد و چهارده واحد پارکینگ مسقف و یکصد و شانزده واحد پارکینگ روباز است.
تاسیسات مکانیکی:
پروژه هتل دارای یک موتور خانه مرکزی شامل سه دستگاه ابزوربشن با شعله مستقیم به ظرفیت 700تن برودت و سه دستگاه دیگ بخار 14000پوندی (که سرمایش و گرمایش ساختمان را تامین می کند)و پمپهای سیرکولاتور آب،برج خنک کننده،پمپهای آب سرد و گرم بهداشتی و مبدلهای مورد نیاز جهت تامین آب سیستم سرمایش و گرمایش می باشد.تجهیزات مورد نیاز استخر و جکوزی و سونا نیز در موتور خانه مرکزی نصب می شود که شامل پمپهای گرمایش آب و مبدلهای استخر و جکوزی و فیلترهای مورد نیاز کلراسیون و اوزون زنی است.
سرمایش و گرمایش لابی ها و رستورانها توسط هوا رسان و اتاقهای میهمان توسط فن کوئل تامین میگردد. هوای تازه راهروها و اتاقها توسط هواسازهایی که در هرطبقه نصب شده مهیا میگردد.
ساختمان هتل از نظر تاسیساتی کلا به سه بخش تقسیم شده است و هر بخش توسط یک موتور خانه فرعی که در طبقات مختلف هتل نصب می شود ،آب سرد و گرم بهداشتی و سرمایش و گرمایش آن بخش را تامین می کند وهر سه موتور خانه فرعی توسط موتورخانه مرکزی تغذیه میگردد.
تأسیسات برقی:
با توجه به گستردگی و وسعت قابل ملاحظه پروژه هتل (48471 مترمربع) پست برق ونیروگاه برق اضطراری، مجزا ازپروژه تجاری و درقسمت شمال غربی هتل درنظرگرفته شده است.
انشعاب برق کل پروژه حدود 2.5 مگاوات برآورد گردیده است که تمامی مصرف کننده های آن توسط نیروگاهی با همین ظرفیت پوشش اضطراری داده میشوند.
به دلائل فنی وارتفاع قابل ملاحظه هتل ،سیستم توزیع برق پروژه از طریق سه باس داکت(Bus duct )مجزا تا آخرین طبقه تأمین گردیده است.
سیستم های جریان ضعیف که درطراحی پروژه لحاظ گردیده اند عبارتند از:
1- سیستم اعلام حریق
2- سیستم دوربین مداربسته
3- سیستم صوتی
4- شبکه اطلاعات واینترنت
5- شبکه تلفن
6- سیستم مدیریت انرژی وساختمان (EMS , BMS)
7- سیستم کنترل دسترسی (access control)
8- سیستم آنتن وماهواره مرکزی
توضیح اینکه کلیه اتاقهای میهمانها مجهزبه سیستم های کنترل هوشمند که تمامی پارامترهای داخل اتاقها راکنترل مینماید ازجمله روشنایی ، تهویه مطبوع ، سیستم صوتی و... میباشند.
با توجه به ارتفاع چشمگیرهتل(146.52 m) و با توجه به اهمیت برخوردصاعقه به ساختمانهای بلند ، سیستم حفاظتی صاعقه گیر نیزطراحی گردیده است.

14 مرداد 1389 .

3 نظرات:

هاشميان گفت...

سلام
ممنون از اطلاعاتي كه داديد
بهتره از طراح اين سازه كه در حادثه رانندگي كشته شد هم يادي كنيم به ياد او فاتحه ميفرستيم يادش گرامي

هاشميان گفت...

سلام
ممنون از اطلاعاتي كه داديد
بهتره از طراح اين سازه كه در حادثه رانندگي كشته شد هم يادي كنيم به ياد او فاتحه ميفرستيم يادش گرامي

هاشميان گفت...

سلام
ممنون از اطلاعاتي كه داديد
بهتره از طراح اين سازه كه در حادثه رانندگي كشته شد هم يادي كنيم به ياد او فاتحه ميفرستيم يادش گرامي