Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

ایجاد دریاجه مصنوعی ، فضای سبز مرتفع و تله کابین در ورودی امیرکبیر شیراز // پروژه کوهسار بزرگترین پروژه شهری کشور // انتشار اوراق مشارکت در نیمه دوم دی ماه // ساخت پل کابلی در سال آینده

از نگاه صاحب‌نظران با روندي كه شهرداري شيراز در پيش‌گرفته است، شيراز در نيمه دهه 90، كلان‌شهري توسعه يافته خواهد بود، شهري كه تفاوت‌هاي بسياري از ابعاد مختلف توسعه‌يافتگي را القا مي‌كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، هم‌اينك بيش از بيست پروژه بزرگ در شيراز مراحل مختلف مطالعه، طراحي، اجرا يا اتمام را مي‌گذراند، كه حداقل ده پروژه شاخص آن، زمينه تحول در زيرساخت‌هاي گردشگري، سرمايه‌گذاري و زيباسازي شهري و رفاه شهروندي را فراهم مي‌كند.
شهردار شیراز :فروش اوراق مشارکت راهی برای پیشرفت طرح‌های عمرانی در شیراز
پل ایمان
تونل‌هاي سعدي، دوقلوي كوهسار مهدي و دوقلوي ايمان شمالي، پل چمران، تقاطع غيرهمسطح معالي‌آباد، ورودي جنوب (شيراز- بوشهر- خوزستان)، تقاطع رحمت، باهنرشمالي، دكترحسابي، تكميل رينگ دور شهر در مسير شمال، شمالغرب، جنوب و جنوب‌شرق، پل ولي‌عصر(عج) و ... از جمله اين پروژه‌ها هستند كه هر يك زمينه‌ساز تحولي اساسي در روان‌سازي ترافيك، زيباسازي شهري، گردشگري، جذب سرمايه‌گذار و ساير ابعاد توسعه يافتگي را فراهم خواهند كرد.
از نگاه آگاهان مسايل مديريت و عمران شهري، راه‌اندازي فاز اول قطار شهري در شيراز در سال 91، شايد اولين گام بلند شهرداري شيراز در مسيري است كه براي 5 سال آينده، شيرازي جديد را پيش‌روي، قرار خواهد داد.

شهردار شيراز در اين زمينه معتقد است: يكي از پروژه‌هاي مهمي كه شهرداري كار اجرايي آن را آغاز كرده، سد تنگ‌سرخ است، سدي كه از هر بعد نگاه كنيم، تاثيري عميق بر روند تحولات شهر شيراز خواهد داشت.

شهردار شیراز :فروش اوراق مشارکت راهی برای پیشرفت طرح‌های عمرانی در شیراز
علي‌رضا پاك‌فطرت امروز در حاشيه بازديد دوره‌اي خبرنگاران از پروژه‌هاي عمراني در حال اجرا، با بيان اينكه سد تنگ‌سرخ از جمله مصوبات دور دوم سفرهاي هيات دولت است، افزود: در شيراز رودخانه‌اي به‌طول 14 كيلومتر وجود دارد كه از نگاه آگاهان يك اژدهاي خفته است.
او با بيان اينكه اين رودخانه بارها در پي بارندگي‌هاي چندروزه، شيرازي‌ها را دچار دردسر كرده است، گفت: با توجه به ساخت‌سازهاي انجام شده در شمال‌غرب، اگر بارندگي زياد باشد، روان‌آب‌ها به سمت اين رودخانه رفته و در مسير خود تبديل به سيلابي غيرقابل كنترل خواهد شد.
شهردار شيراز تصريح كرد: اگر سد تنگ‌سرخ اجرا شود، ضمن مهار اين روان‌آب‌ها و كنترل سيلاب مخرب، مي‌توان آبي را به‌شكل دائمي در رودخانه جريان داد و در اين مسير طرح‌هاي متعدد تفريحي، گردشگري و مبلمان شهري اجرا كرد، از طرفي اطراف سد، امكان ايجاد بسترهاي جذب گردشگر، بهتر و كارآمدتر از آنچه كه در چادگان اصفهان فراهم شده است،‌ مهيا خواهد شد.
پاك‌فطرت با تاكيد براينكه اجراي اين طرح، زمينه تغيير اقليم شيراز را فراهم مي‌كند، گفت: سد تنگ‌سرخ باغ‌هاي قصردشت را از بي‌آبي نجات مي‌دهند و اين به‌معناي نجات اين كلان‌شهر از آلودگي روزافزون هوا و فراهم شدن بستري براي توسعه فضاهاي سبز و باغ‌هاي جديد است.
شهردار شيراز اما در خصوص ورودي جنوبي شيراز با اشاره به اينكه اين ورودي خاطرات زيادي از سرداران و شهدا و رزمندگان و ايثارگران هشت‌سال دفاع مقدس را در خود دارد، گفت: برنامه گسترده‌اي براي اين ورودي داريم و اعتبارات اجراي اين برنامه‌هاي عمراني را نامحدود در نظر گرفته‌ايم.
وي اضافه كرد: طي دو سال آينده اين مسير با ايجاد 140 هكتار فضاي سبز بر روي بلندي و اتمام پروژه آب‌بند كه مراحل اجراي آن طي مي‌شود، محلي مصفا براي گردشگران و جذاب براي همه كساني است كه خاطرات دوران دفاع مقدس را در ذهن دارند يا قصدشان عبور از اين مسير است.
شهردار شيراز با يادآوري اينكه مراحل تحويل فضاي 140 هكتاري از منابع طبيعي در حال نهايي شدن است، گفت: با توجه به اينكه مغازه‌هايي در اين محدوده قرار دارد، بايد طي مدت اجراي اين طرح، براي شاغلان محل مناسبي براي كسب فراهم كرده و زمينه‌ساز جابه‌جايي شويم.
وي با يادآوري اينكه در يك‌طرف اين طرح درياچه‌اي به وسعت 6 هزارمترمربع به همراه فضاي سبز گسترده‌ و در سمت ديگر فضاي سبز مرتفعي ايجاد مي‌شود، گفت: اجراي تله‌كابين براي اتصال اين دو نقطه، آبشار و آب‌نما و جانمايي براي حضور گردشگران و فراهم كردن امكانات رفاهي- تفريحي، از جمله برنامه‌هاي پيش‌بيني شده در اين فضا است.
شهردار شيراز در ادامه بازديد پنج ساعته خبرنگاران از پروژه‌هاي عمراني، در خصوص پل چمران گفت: اين پل تونل‌هاي دوقلوي ايمان را به ايمان شمالي متصل خواهد كرد و نقش عميقي در روان‌سازي ترافيك و اتصال شمال و شمال‌غرب و جنوب شهر ايفا مي‌كند.
شهردار شيراز با بيان اينكه پيشرفت اين پروژه اكنون 5 درصد است، از انجام بخشي از تملك‌ها خبر داد و گفت: معمولا هزينه تملك در چنين پروژه‌هايي تا 4 برابر هزينه اجراي اصل پروژه است و زمان را هم از ما مي‌گيرد.
وي تصريح كرد: اين پل در دو باند كه هركدام 13 متر و نيم عرض و سه مسير رفت و برگشت يعني جمعا شش خط عبور خودرو دارد، علاوه براينكه تردد را بسيار تسهيل خواهد كرد، در زيبايي مناظر شهري و حفظ باغ‌هاي قصردشت، نقشي كليدي بازي مي‌كند.
شهردار شيراز همچنين در خصوص پروژه تقاطع غيرهمسطح باهنر- رحمت نيز گفت: اين اولين پروژه‌اي است كه با مديريت يك مهندس زن، در شيراز اجرا مي‌شود و خوشبختانه از نظر نظم و سرعت عمل، از پروژه‌هاي مثال‌زدني است.
پاك‌فطرت، مجري اين طرح را مهندس شيلا جهان‌جاه معرفي و اضافه كرد: معمولا اجراي پروژه‌هاي عمراني در شهرهايي نظير شيراز، با مشكلات بسياري همراه است كه مهمترين آن، جابه‌جايي تاسيسات شهري، بروز مشكل در ترافيك و عبور و مرور شهروندان، تملك‌ها و هماهنگ‌ كردن دستگاه‌هاي مختلف تاثيرگذار در مديريت شهري است.
شهردار شيراز با تصريح اينكه به‌هيچ عنوان مسايل سياسي را در فعاليت‌هاي شهرداري تاثير نداده و نمي‌دهد، گفت: وظيفه ما عمران و خدمات شهري، رفاه شهروندي و فراهم كردن محيطي آرام و امن براي شهروندان است، محيطي كه درخور و شايسته مردم باشد.
پاك‌فطرت در خصوص ورود شهرداري به فعاليت‌هاي فرهنگي و ساخت و بهره‌برداري از فرهنگسراها، گفت: به‌نظرم اين يك وظيفه قانوني برعهده شهرداري است، اگر شهرداري فرهنگسرا ايجاد نكند، چه‌كسي عهده‌دار اين مسووليت خواهد بود؟ اگر كساني هستند كه اين خدمات را مي‌دهند، بيايند.
وي با تصريح اينكه منظورش از فرهنگسرا آنچه تاكنون ايجاد شده است، نيست، گفت: آنچه به‌عنوان فرهنگسرا عنوان مي‌كنم، مكاني بزرگ با همه امكانات فرهنگي از جمله سالن‌‌هاي مناسب تئاتر، همايش، فضاي آموزشي و رفاهي و تفريحي است، مانند فرهنگسراهايي كه در تهران مشاهده مي‌شود.
شهردار شيراز گفت: چه بخواهيم چه نخواهيم، شهروندان در كلان‌شهرهايي نظير شيراز، از ويلانشيني به سمت آپارتمان‌نشيني حركت مي‌كنند، اين گروه براي اوقات فراغت نيازمند فضاهايي هستند كه تمام امكانات فرهنگي، آموزشي، رفاهي، تفريحي و ورزشي در آن تجميع شده باشد و فرهنگسراي واقعي واجد همه اين امكانات است.
پاك‌فطرت در عين‌حال گفت: براي سال آينده حداقل احداث پنج فرهنگسراي بزرگ را در نقاط پرجمعيت شيراز آغاز خواهيم كرد، مكان‌هايي كه فرهنگسراي واقعي خواهند بود و سعي مي‌كنيم اين فرهنگسراها در محل‌هايي ايجاد شود كه پارك و فضاي سبز باشد.
شهردار شيراز در بخشي از اين بازديد گفت: شيراز در آينده‌اي نزديك، شهري متحول از نظر عمراني، فضاها و مبلمان شهري، امكانات رفاهي و تفريحي و گردشگري و همچنين ترافيك، خواهد بود و اين از الزامات توسعه و اجتناب‌ناپذير است.
وي تصريح كرد: تعداد پروژه‌های عمراني در حال اجرا در شیراز و سرعت اجراي آنها، با توجه به ميزان اعتبارات، نشان‌دهنده توفيق شهرداري و شوراي اين شهر است.
پاك‌فطرت با يادآوري اينكه اجراي پروژه‌هاي متعدد در شيراز در حالي با سرعت انجام مي‌شود كه 100 ميليارد تومان از اعتبارت سال 90 شهرداري در قالب اوراق مشاركت ديده شده و اين اوراق هنوز عرضه نشده است.
او پروژه کوهسار مهدی را به‌عنوان بزرگترین پروژه شهری در کشور قلمداد و خاطر نشان كرد: با راه‌اندازی این مسیر مشکل ترافیکی شهر شیراز تا 50 سال آینده برطرف خواهد شد، البته به‌شرط اینکه افرادی در خواست ساخت و ساز در اطراف این مسیر را نداشته باشند!.
شهردار معتقد است: شهرسازی در شیراز بیش از آنكه متاثر از مباحث فنی باشد، مبتني بر تفکرات سیاسی است، هرچند تاجايي كه شهرداري توان دارد از ساخت و سازهاي غيراصولي و غيرفني ممانعت به‌عمل مي‌آورد.
به گزارش ايسنا، در اين ميان معاون فنی و عمرانی شهرداري شیراز حجم ريالي پروژه‌هاي بازديد شده و در حال اجرا در اين كلان‌شهر را بالغ بر 200 ميليارد تومان اعلام و اضافه كرد: هم‌اينك شصت پروژه عمراني در حال اجرا داريم كه حداقل 20 پروژه آن تاثيرگذارتر قلمداد مي‌شود.
رضا خيرانديش با تصريح اينكه اعتبار اعلام شده بدون در نظر گرفتن هزينه‌هاي تملك پروژه‌ها است، گفت: تملك بيشترين حجم ريالي اعتبارات در يك پروژه عمراني در شهرهايي نظير شيراز را به‌خود اختصاص مي‌دهد كه اين ميزان گاه تا 4 برابر عدد اعتبار مورد نياز اصل پروژه است.
خيرانديش با مقايسه بين اعتبار عمراني شيراز و فارس، گفت: اعتبارات عمراني شهر شيراز يك برابر و نيم از اعتبارات عمراني استان فارس بيشتر است.
وي از آماده بهره‌برداري شدن چهار پروژه عمراني شيراز براي ايام مبارك دهه فجر خبرداد و گفت: در كنار اين طرح‌ها كه گرهي از گره‌هاي ترافيكي شيراز مي‌گشايد، عملیات اجرایی پروژه بزرگ ستارخان، را شروع خواهيم كرد.
معاون فني و عمراني شهرداري شيراز بار ديگر از پل كابلي ولي‌عصر(عج) به‌عنوان زيباترين پروژه‌اي كه در شيراز اجرا خواهد شد، نام‌برد و گفت: مطالعات و طراحي اين پروژه بزرگ تا پايان امسال به اتمام مي‌رسد و سال آينده به فضل خداوند و ياري مردم و مسوولان، آن را آغاز خواهيم كرد.
براساس اين گزارش پاك‌فطرت در اين بازديد و در پاسخ به خبرنگاري كه دليل بازديد نكردن استاندار از پروژه‌هاي عمراني شيراز را جويا شد، خاطرنشان كرد: اولين پروژه‌اي كه استاندار فارس براي افتتاح آن حضور داشت، مركز كنترل ترافيك شيراز بود، حضور استانداري كه تجارب فعاليت‌هاي عمران شهري دارد، براي شهرداري ذيقيمت است، بسياري از اين تجارب مي‌تواند ما را در اجراي هرچه بهتر پروژه‌ها ياري كند.
شهردار شيراز در ادامه تاكيد كرد: بايد بدانيم مديري كه براي مديريت بر استاني به وسعت و پيچيدگي فارس، بر راس آن قرار مي‌گيرد، ابتدا بايد فرصت تسلط بر استان را داشته باشد و بعد مديران انتظار داشته باشند بازديد از پروژه‌ها در برنامه استاندار قرار گيرد و امروز هم ما انتظار داريم استاندار بازديدي هم از پروژه‌هاي اجرايي شده در شيراز داشته باشند.
پاك‌فطرت اما تاكيد دارد كه يك مدير فني و عمراني است كه دغدغه توسعه شيراز را مانند بسياري از مديران شيراز و استان فارس،‌ در سر دارد، دغدغه‌اي كه فرصت سياسي انديشيدن در مسايل شهري را از او و امثال او گرفته است!
به گزارش خبرنگار ايسنا، اين پنجمين بازديد خبرنگاران از پروژه‌هاي عمراني در شيراز بود، پروژه‌هايي كه عمدتا توسط شوراي اسلامي اين شهر و در قالب طرحي به‌نام هدف‌نود، تعريف و اجرايي شده است.
پروژه‌هايي كه در ظاهر تردد و زندگي عادي شهروندان در بخش‌هايي از شهر را دچار اختلال كرده است اما شهروندان شيرازي وقتي پلاكاردهاي نصب شده توسط مجريان طرح‌ها را كه حاوي عذرخواهي از آنان است، مشاهده مي‌كنند، لب به اعتراض نمي‌گشايند و لبخند را جايگزين آن مي‌كنند.

شهردار شيراز:
عرضه اوراق مشاركت نيمه ديماه اجرايي مي‌شود
شهردار شيراز گفت: اقدامات لازم براي انتشار اوراق مشاركت انجام شده و عرضه اين اوراق انشا‌الله اگر مشكلي به‌وجود نيايد و تمام شرايط مهيا باشد نيمه دوم ديماه اجرايي مي‌شود.
علي‌رضا پاك‌فطرت امروز در گفت و گو با خبرنگار ايسنا در شيراز افزود: يكي از دلايلي كه عرضه اوراق مشاركت را شروع نكرديم، اين بود كه متاسفانه استقبال مردم از ساير اوراق عرضه شده در كشور، كم بود.
وي با بيان اينكه اوراق عرضه شده توسط عمران نيرو و وزارت نفت برخلاف دوره‌هاي قبل تنها 15 تا 20 درصد به فروش رسيده است، گفت: علت كاهش اقبال عمومي به خريد اوراق مشاركت، شيوه اتخاذ شده از سوي بانك براي محاسبه و پرداخت سود بوده است.
شهردار شيراز گفت: بانك براي اين اوراق سود متناظر در نظر گرفته به‌اين معني كه اگر يكسال بعد از خريد، خريدار قصد فروش اوراق را داشته باشد، بانك تنها حدود 11 درصد سود پرداخت مي‌كند كه اين با آنچه در خصوص سود 17 درصدي روزشمار و تضميني، تبليغ مي‌شود، منافات دارد.
پاك‌فطرت با تصريح اينكه تمام پروژه‌هاي تعريف شده از سوي شهرداري شيراز در بحث اوراق مشاركت، پروژه‌هاي سود‌آوري است، گفت: براي آنكه در اولين گام با مشكل مواجه نشويم، با اقتصاددانان و صاحب‌نظران بسياري رايزني و مشاوره كرده‌ايم.
وي خاطرنشان كرد: اخيرا با آقاي دكتر عبدتبريزي، از متفكرين اقتصادي و بنيان‌گذار بورس در كشور، مشاوره‌اي انجام داده‌ايم و ايشان هم توصيه‌هايي داشته‌اند.
شهردار شيراز با يادآوري اينكه عمليات اجرايي دو پروژه از پروژه‌هاي تعريف شده در اوراق مشاركت آغاز شده و به‌زودي عمليات اجرايي سومين پروژه نيز شروع خواهد شد، تصريح كرد: ما اطمينان داريم كه تمام اوراق مشاركت منتشره شده را به فروش خواهيم رساند.
او گفت: تاكنون بخش اعظمي از بودجه مصوب شهرداري براي سال 90 محقق شده است و اگر اوراق مشاركت به‌فروش برسد، تمام بودجه پيش‌بيني شده تحقق پيدا مي‌كند.
3 دی 90 .
 

12 نظرات:

رضا گفت...

امین جان اگه بیشتر در مورد ورودی امیرکبیر بیشتر توضیح بدی ممنون میشم

ameer گفت...

يكي از پروژه‌هاي مهمي كه شهرداري كار اجرايي آن را آغاز كرده، سد تنگ‌سرخ است، سدي كه از هر بعد نگاه كنيم، تاثيري عميق بر روند تحولات شهر شيراز خواهد داشت.
واقعا راست میگه،
نکته ی دیگه اینکه خوشم اومد ازش چون شهردار آگاهی هستش، درمورد چادگان اصفهان، فرهنگسراهای تهران و ... شیراز رو واقعا کلانشهر میبینه و پروژه های درخور براش داره، تاحالا شهرداری های شیراز طوری فعالیت می کردن که انگار وظیفشون نظافت شهره، گاهیم یه پلی یا پارکی بسازن، اما پاک فطرت عمران همه جانبه شهر رو در نظر داره

امین گفت...

ؤضاجان اطلاعات بیشتری نیست ، ایشالا اگه 3d و نقشه هاش بدستم برسه در اسرع وقت میذارم ... اما نکته مثبت اینه که کارو شروع کردن و یه طرح تو خیالو رویا نیست

ameer گفت...

راستی به نظرم دیگه واجب شده از شهردار تشکر کنیم، به نظرم 22 بهمن که قراره چندتا پروژه افتتاح بشه بهترین زمان باشه، حضور پرجمعیت هنگام افتتاح پروژه و بعدشم یه طومار یا ...
بعدشم میشه حضوری پیش شهردار رفت و ...

نوید گفت...

امین جان واقعا ممنون از زحمتی که میکشی و وقتی که میزاری.من سایت تو رو همیشه جز اولین سایتهایی هست که هر روز چک میکنم و امیدوارم این روند سالهای سال ادامه داشته باشه....
امین جان میخواستم بدونم چه پروژه هایی قراره بهمن افتتاح بشه ؟

امین گفت...

ممنون نوید عزیز ، این شوق شما دوستان و همراهی شماست که باعث میشه با انرژی کارو دنبال کنیم ...

نوید عزیز ایشالا پل آفرینش - وحدت ، کمربندی - میانرود ، کمربندی - وحدت و پل دفاع مقدس در بهمن افتتاح میشن و همزمان با اون پروژه ستارخان کلنگ زنی میشه

امین گفت...

امیرجون برای رودخونه خشک یه طرح وِزه در دسترس مطالعست و وقتی اجرا بشه یه پارک بسیار زیبای طولی از شرق تا غرب شیراز کشیده میشه که واقعا زیباست

mohamad\ گفت...

خدا رو شکر اگه بتونن که حتما ایشالا میتونن تا عید پل دکتر حسابی و پل فضیلت هم افتتاح کنن که جمعا 6 تا پل تا اخر سال افتتاح کرده باشن واقعا خوبه امین اگه دیده باشی تو بولوار جمهوری هم دارن یک کاری با صخره ها میکنن میدونی چیه یا نه

ارسلان گفت...

امین جون یادت رفت بگی که 22 بهمن مجتمع خلیج فارس گل سرسبد همه ی اینا افتتاح میشه راست میشه در رابطه با پرژه ی تنگ سرخ یه کم راهنماییم کنی؟ مثلا نمیدونم کجاست

مجتبی گفت...

خلیج فارس 22 افتتاح نمیشه.
فقط هایپر مارکتش رو قول دادن 22 بهمن افتتاح کنن که بعید میدونم این کار تا اون موقع صورت بگیره.

رضا گفت...

سلام. بد نیست بدانید که در اصفهان که این همه ما شیرازی ها سنگش را به سینه می زنیم، حتی یک تقاطع غیر همسطح دارای لوپ وجود ندارد! یعنی شما فقط مستقیم برو و دور نزن و مسیرت را تغییر نده!

امین گفت...

محمد جون مربوط به همون طرحی هست برای زیباسازی که تابستون مطلبشو گذاشتم .

ارسلان عزیز ، جاده سد تنگ سرخ به طول تقریبی 15 کیلومتر در حال ساخت هست و از زیر پل 200 متری بزرگراه وحدت شروع میشه که الان لوپاشو درست کردن .

رضا جان اگه پلهای کمربندی ، دکتر حسابی ، فضیلت ، وحدت ، دفاع مقدس و اونهایی که تازه شروع کردن افتتاح بشن واقعا تحول خیلی بزرگی تو شیراز ایجاد میشه