** برای لود شدن سریعتر تنها 1 پست اخیر نمایش داده می شود ، برای مشاهده سایر پست ها از منوی سمت چپ ، به مطالب گذشته مراجعه کنید**
قابل توجي دوستاني كه براي مشاهده وبلاگ با مشكل مواجه هستند ، اين مشكل به دليل كامل لود نشدن وبلاگ هست كه به دليل سرعت پايين اينترنت رخ ميدهد ، زمينه نوشتارها سفيد بوده و درصورت لود كامل مشكلي پيش نخواهد آمد.مي توان با كپي مطالب در برنامه microsoft word به مطالعه مطالب بپردازيد.
در تاریخ 22 آذر نظرسنجی با عنوان افق کلانشهر شیراز در سال 1400 خورشیدی را در وبلاگ قرار دادم که شامل 3 گزینه اداری – تجاری ، فرهنگی - گردشگری و صنعتی بود. همانطور که انتظار داشتم گزینه 2، 90 درصد از آرا رو به خودش اختصاص داد و بیشتر رای دهندگان بر این عقیده بودن که شیراز در سال 1400 باید شهری کاملا فرهنگی و گردشگری باشد و تمام برنامه ریزی ها و زیرساختها و باید به این سمت حرکت کند.
اما شهر شیراز به چه میزان آماده پذیرفتن این تعریف را برای خود در سال 1400 دارد؟ مطمئنا دو عامل برای این آمادگی نقش به سزایی دارند، یکی وجود زیر ساختها نظیر وجود هتل ها ، حمل و نقل مناسب و ... و دومی داشتن جاذبه ها گردشگری و تاریخی برای جلب گردشگران می باشد. که هم می تواند آثار باستانی و هم آثار معاصر و مجتمع های تفریحی را که دارای آثاری منحصر بفرد هستند را شامل شوند.برای قضاوت بهتر درباره این موارد به بررسی جز به جز این دو مورد می پردازم.
زیرساخت ها
قبل از توضیح درباره داشته های کنونی کلانشهر شیراز بهتر دیدم به برخی مشکلات اولیه درمورد جذب گردشگر خارجی اشاره کنم که البته مورد تایید همگان نیز هست.مطابق برنامه ریزی ها باید تا پایان برنامه پنجم توسعه ، ( سال 1393 ) تعداد گردشگران خارجی به مرز 20 میلیون نفر در سال برسد که در حال حاضر کمتر از 5/1 میلیون نفر در سال هست و با توجه به شرایط کنونی که مهمترین آن شامل تنش های سیاسی بین المللی و عدم برنامه ریزی منظم مسولان برای جلب توریست هست رسیدن به آمار بعید و دور از انتظار به نظر میرسد.بنابراین باید دید که آیا حتی در صورت امادگی کلانشهر شیراز برای تبدیل شدن به یک شهر فرهنگی و گردشگری این امکان در بعد ملی وجود دارد یا خیر؟
کلانشهر شیراز هم اکنون دارای 3 هتل 5 ستاره افتتاح شده ، 4 هتل 5 ستاره آماده بهره برداری و بیش از 5 هتل دیگر در حال ساخت و سرمایه گذاری با استانداردهای 5 ستاره می باشد.بنابراین مشکلی از نظر اسکان مسافران و گردشگران موجود نمی باشد و مشکلات قبلی درمورد نحوه ی خدمات این هتل ها نیز تا حدود زیادی برطرف شده و به سطح واقعی هتل های 5 ستاره نزدیک شده و رسیده اند.
*** هتل چمران ***
از مهمترین مشکلات شیراز مشکلات عدیده در برخی از ورودی های این کلانشهر می باشد که در دو بخش زیباسازی و عریض سازی ورودی ها قابل بررسی هستند. حال به وضعیت ورودی های مهم شیراز میپردازم :
1 – ورودی غربی شیراز : این ورودی شامل ورودی از استانهای بوشهر ، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد می باشد.قبل از ورود به شیراز شامل بزرگراه 2 بانده می باشد که با ورود به شیراز به بلوار امیرکبیر می رسد.تنها زیبا سازی این ورودی مربوط به تندیس امیرکبیر می باشد که در ابتدای بلوار وجود دارد.خود بلوار شامل ساختمان ها و مجتمع های مسکونی متعدد ، باغ ها و فضاهای سبز و در راس آن باغ جنت ، بزرگترین باغ ایران قرار دارد که سرسبزی کلانشهر شیراز را در نگاه اول تایید میکند اما وجود تعمیرگاه های متعدد در کیلومتر انتهایی بلوار که به ترمینال امیرکبیر ختم می شود از نکات منفی این ورودی هست که حتما مسوولان باید چاره ای برای آن بیندیشند.
2 – ورودی شمال غربی :این ورودی شامل ورودی از کهگیلویه و بویر احمد می باشد.قبل از ورود به شیراز شامل بزرگراه 2 بانده می باشد که با ورود به شیراز به بلوار میرزای شیرزای می رسد که زیبا سازی خوبی در فضای اطراف آن انجام شده و با انجام پروژه های هدف 90 تبدیل به بزرگراه خواهد شد.مهمترین نکته درباره این ورودی ، ارتباط آن با شهرک های گلستان و صدرا شیراز و از همه مهمتر ارتباط با مجتمع بزرگ خلیج فارس ، پارک بزرگ آبی شیراز ، پارک تمدن ها و پیست اسکی پولادکف می باشد.
3 – ورودی شمالی شیراز : این ورودی شامل ورودی از استانهای مرکزی ، شمالی ، شمال غرب و شمال شرق ایران می باشد.قبل از ورود به شیراز شامل بزرگراه 3 بانده می باشد که با ورود به شیراز به بلوار امام رضا (ع) و در امتداد آن به دروازه قرآن می رسد.این ورودی یکی از زیباترین ورودی ها شهرهای ایران می باشد که البته نیازی به معرفی بیشتر ندارد.
4 – ورودی جنوبی : این ورودی شامل ورودی از استانهای هرمزگان ، کرمان و سیستان و بلوچستان می باشد.قبل از ورود به شیراز شامل بزرگراه 2 بانده می باشد که با ورود به شیراز به بزرگراه خلیج فارس میرسد . طرح سازماندهی این ورودی شروع شده و تا سال آینده تکمیل خواهد شد.
اما اگر مسافران با هواپیما به شیراز بیایند برای رسیدن به مرکز شهر باید از بلوار مدرس و خیابان زند عبور کنند.متاسفانه این دو مسیر به هیچ وجه نمای مناسبی ندارند و باعث ایجاد تصور منفی در ذهن مسافر و گردشگر می شود. که در اردیبهشت 1386 و با ورود سفیران خارجی به مناسبت هفته شیراز به این شهر باعث آبروریزی فراوان گردید! همچنین ایستگاه راه آهن شیراز که دربهار آینده به بهره برداری خواهد رسید در شهرک بزن و در همان مسیر شمال غربی شیراز قرار دارد.
مهمترین مشکل کلانشهر شیراز عدم وجود بزرگراه در درون شهر می باشد که هنوز هم چاره ای برای آن اندیشیده نشده است و لازم است تا رسیدن به سال 1400 برنامه جامع و کاملی برای ساماندهی و زیباسازی ورودی ها و معابر اصلی کلانشهر شیراز اندیشیده و اجرا گردد.
حمل و نقل درون شهری برای مسافران و گردشگران :
تاکسی گردشگری در سال گذشته بعنوان اولین واحد تاکسی گردشگری ایران در کلانشهر شیراز افتتاح شد که در حال حاضر در مناطق مرکزی شهر و مناطق توریستی حضور دارند. در عید نوروز نیز اتوبوس های گردشگری در مسیرهای تعیین شده که حدود 90% از مناطق دیدنی شیراز را پوشش میدهند به فعالیت می پردازند.خط اول مترو شیراز نیز در سال 1391 به بهره برداری میرسد و مطابق برنامه 3 خط مترو شیراز باید تا سال 1400 تکمیل شده باشد.
جاذبه های گردشگری
این جاذبه ها به دو دسته تقسیم می شوند : 1 - جاذبه ها و آثار تاریخی 2 – جاذبه ها و مکانهای تفریحی .
در قسمت اول کلانشهر شیراز یکی از غنی ترین شهرهای ایران و جهان در این زمینه می باشد.نزدیکی به تخت جمشید ( بزرگترین بنای سنگی جهان ) ، پاسارگاد ، نقوش رستم و رجب ، وجود مجموعه زندیه ، باغ هایی با شهرت جهانی ، آرامگاه های شاعران و فیلسوفان بزرگ و ... باعث شده که کلانشهر شیراز در این زمینه دارای زمینه های مناسب و منحصربفردی باشد.
در قسمت دوم نیز خوشبختانه در سال های اخیر تمهیدات مناسبی اندیشیده شده است. ایجاد پارک های بزرگ گردشگری نظیر پارک تمدن ها و شهربازی بزرگ خلیج فارس ، مراکز ورزشی نظیر گلف ، اسب سواری و پارک بزرگ آبی شیراز با امکانات مدرن ، مراکز بزرگ خرید ، ساخت ورزشگاه المپیک شیراز با 100 هزار نفر گنجایش (علی رغم تمام مشکلات آن ) ، سازماندهی و تبدیل فرودگاه شیراز به یکی از برترین ها در منطقه ، تجهیز پیست اسکی پولادکف و نصب تله کابین و ... همگی نوید ایجاد زیرساختهای مناسب برای جلب گردشگر داخلی و خارجی را میدهد.
مركز اطلاعات توريست و گردشگري
بحث فرهنگی
مطمئنا شهری و منطقه ای که قصد دارند به مرکز گردشگری تبدیل شوند نیاز به کار فرهنگی به شدت احساس می شود که در کلانشهر شیراز نیاز به کار بسیار زیاد ، هدفمند و موثر دارد. نحوه برخورد با مسافران و گردشگران ، بالا بردن فرهنگ عمومی درباره مسائل مرتبط با شهر ، ایجاد حس مسوولیت در تک تک شهروندان و ... از مهمترین اهداف بحث فرهنگی باید قلمداد شود.
با توجه به مباحث و صحبت های مطرح شده و جایگاه و موقعیت فعلی ایران و شیراز ، به نظر شما آیا تبدیل کلانشهر شیراز به شهری فرهنگی و گردشگری در سال 1400 امکان پذیر است؟نظر شما چیست؟
نوشته شده توسط امين در روز 5 شنبه ، 17 ديماه 1388 ،ساعت 13:53