Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

قصه پر غصه کارخانه لاستیک سازی دنا شیراز


فرماندار شهرستان شيراز گفت: با پيگيري استاندار فارس صنعت لاستيك‌سازي شيراز از بحران نجات يافت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، حسين قاسمي در بازديد از كارخانه دنا در شيراز، افزود: اين كارخانه لاستيك سازي متعلق به كارگران شاغل در آن است، كارگراني كه از تمام توان خود براي سربلندي استان استفاده كرده و از جايگاه اين صنعت دفاع كرده و مي‌كنند.
قاسمي گفت: امروز كارگران لاستيك سازي دنا توانسته‌اند با پشتكار و تلاش بي‌وقفه كارخانه را بعد از يك دوره بحران در صدر قرار داده و با حمايت‌هاي استاندار محترم، توليد آن را به 110 تن لاستيك در روز برسانند.
فرماندار شيراز با تاكيد براينكه خصوصي سازي بايد با شيبي منطقي انجام شود به بيان تاريخچه‌اي از صنعت دنا پرداخت و يادآور شد: از سال 73 (زمان رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني) تا سال 88 كارخانه لاستيك سازي دنا تحت عنوان خصوصي‌سازي 4 بار دست به دست شده است.
وي ادامه داد: متأسفانه كارخانه‌هاي صنعتي از جمله كارخانه دنا و ITI در شيراز زخم خصوصي سازي غلط و واگذاري به افراد خاص را بر بدن دارند، اين چه حكمتي است كه اين نوع خصوصي سازي فقط به كارخانه‌هاي شيراز رسيده؟ نمي‌دانم.
فرماندار شيراز اضافه كرد: در زمان دولت آقاي هاشمي رفسنجاني كه بر وحدت گروه‌ها و متنفذين نيزتأكيد مي‌كردند، برخي افراد يكي خودشان بر مي‌داشتند و يكي به گروه چپ و يكي را به راست مي‌دادند گويي كه ارث پدرشان را تقسيم مي‌كردند.
وي گفت: كارخانه لاستيك‌سازي دنا از سال 86 دچار بحران شد كه با حمايت‌ها و تلاش‌هاي مجموعه مديريت استان بويژه استاندار، اين صنعت از بحران رها شد.
قاسمي با تأكيد براينكه نتيجه خصوصي سازي شتابان، كارخانه ITI و صنايع مانند آن است، تصريح كرد: كارخانه لاستيك‌سازي دنا بايد در عرصه توليد لاستيك پيشتاز باشد، اجازه نمي‌دهيم در روند فعاليت اين كارخانه خللي ايجاد شود.
وي با ابراز اميدواري نسبت به توسعه روز‌افزون اين صنعت در ابعاد كمي و كيفي، خاطرنشان كرد: استاندار فارس مخالف هرگونه تغيير و تحول مديريتي در كارخانه دنا در حال حاضر است و ما اجازه نمي‌دهيم برخي افراد فرصت‌طلب و سودجو در روند فعاليت كارخانه لاستيك سازي دنا خللي ايجاد كنند.
رئيس هيأت مديره كارخانه لاستيك سازي دنا:
آرامش بر دنا و كارگرانش حكم‌فرما است
رئيس هيات مديره كارخانه لاستيك‌سازي دنا گفت: با برطرف شدن مسايل حاشيه‌اي، امروز آرامش كامل بر دنا و كارگرانش حكم‌فرما است.

به گزارش ايسنا از شيراز، حميد رضا مؤمني با بيان اينكه دنا در طول عمر چهل‌ساله خود دوبار به‌صورت جدي با بحران روبرو شده است.
وي با بيان اينكه دنا هميشه جزو برترين‌هاي صنعت كشور قرارداشته، لزوم مديريت توانمند در اين صنعت را براي پيشگيري از بروز هرگونه بحراني يادآور شد و تاكيد كرد: اگر شرايط حاكم بر كارخانه درست مديريت نشود در آينده‌اي نزديك با چالش مواجه خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: كارخانه دنا اين توانايي را دارد كه سهم توليد خود را افزايش دهد.
مؤمني يادآور شد: در گذشته بحث‌هاي رواني اجازه نمي‌داد كارخانه به اهداف خود فكر كرده و دست پيدا كند، اما با برطرف شدن مسائل حاشيه‌اي شاهد آرامش كامل بر كارخانه و كارگران هستيم .

عضو شوراي اسلامي كار كارخانه لاستيك دنا:
ميزان توليد كارخانه دنا به بالاترين سطح رسيده است

عضو شوراي اسلامي كار كارخانه لاستيك دنا با ارائه گزارشي از روند بروز و اتمام بحران گفت: شركت در سال 53 با عنوان بريجستون ايران با مشاركت بريجستون ژاپن تأسيس شد و بعد از انقلاب به دنا تغيير نام داد .
باقدرت خوش‌نامي و منابع سرشار مالي اين صنعت را عامل اصلي در بروز بحران دانست و اضافه كرد: شركت دنا در سال 73 در اجراي سياست خصوصي‌سازي به يك بنياد فروخته شد، حال آنكه در آن زمان ارزش مواد اوليه موجود در انبارهاي اين كارخانه بيش از ارزش معامله‌اي بود كه انجام شد.
وي با يادآوري اينكه واگذاري كارخانه در آن زمان به بخش‌خصوصي به‌صورت اقساطي انجام شد، تصريح كرد: متأسفانه افرادي كه آن زمان آمدند به دليل نداشتن تخصص لازم اموال شركت را در جاي ديگر سرمايه‌گذاري كرده و پس از مدتي از اداره كارخانه بازمانده و آن را فروختند.
باقدرت افزود: شركت يك سري اسناد، مدارك مربوز به املاك خود در بهترين نقاط تهران داشت كه در دفاتر مالي به قميت سال 53 ثبت شده بود اما مديران وقت با زرنگي املاك را به‌نرخ روز محاسبه و به بورس اعلام كردند كه اين اقدام زمينه رشد سه‌برابري ارزش سهام دنا را فراهم كرد و باعث شد مقادير زيادي نقدينگي به‌صورت تسهيلات از سوي دولت به سرمايه‌گذار اعطا شود.اما تنها بخش اندكي از اين منابع مالي سرشار صرف توسعه شركت شد.
وي ادامه داد: مديريت وقت زماني كه متوجه شد نمي‌تواند بيشتر از اين به اقدامات خود ادامه داده و به كسب منافع مالي بپردازد، را به فردي به‌نام ريخته‌گران واگذار كرد. عضو شوراي اسلامي كار دنا اضافه كرد: مهندس ريخته گران با سرمايه اندكي كارخانه را راه‌اندازي كرد اما پس از مدتي راه مديريت سابق را پيش گرفت و وام‌هاي بانكي كلاني اخذ كرد.
وي گفت: گويا منابع مالي اخذ شده به‌اسم توسعه دنا در برج‌هاي دبي و مالزي صرف شده و كارخانه را به جايي رساند كه در انبارها كه هميشه مملو از مواد اوليه بود، هيچ ماده اوليه‌اي يافت نمي‌شد و پولي هم براي خريد وجود نداشت.
عضو شوراي اسلامي كار كارخانه دنا اضافه كرد: در پايان تصدي آقاي ريخته گران، وي بالغ بر 134ميلياد تومان بدهي به سيتم بانكي داشت حال آنكه براي اخذ اين تسهيلات اسناد مربوط به كارخانه اعم از املاك، اتومبيل‌ها و هرچه مي‌شد را به رهن بانك درآورده بود.
با‌قدرت ادامه داد: وي نيز پس از مدتي تصميم به فروش كارخانه گرفت و در نهايت اين صنعت به دونفر فروخته شد، آنها حتي از سهم ده ميليون سهم كارگري هم نگذشتند و به هر ترفندي كه بود كارخانه را خريداري كردند و بدهي‌هاي ريخته‌گران را هم متقبل شدند.
وي گفت: اين دو نفر سال 86 در كارخانه دنا مستقر شدند اما هيچ آورده‌اي به سيستم تزريق نكردند بلكه با پيش فروش محصولات دنا چك‌هاي خريد كارخانه را پرداختند.
باقدرت ادامه داد: اين دو به‌اصطلاح سرمايه‌گذار، از فردي 5ميليارد تومان قرض كردند اما باز موفق نشدند حقوق پرسنل را پرداخت كنند و همين موضوع اعتصاب كارگران را به‌دنبال داشت.
عضو شوراي اسلامي كار تصريح كرد: قبل از استقرار اين دو، شوراي تأمين شهرستان دستور داد به دليل عدم صلاحيت اين افراد آقاي ريخته گران يكسال ديگر در كارخانه بماند اما اين امر محقق نشد.
وي ادامه داد: در قرارداد منعقد شده توسط دلالان و ريخته‌گران يك بند تصويب شد كه در صورت ايجاد مشكل برادر يكي از آنها به عنوان حكم قرار گيرد كه اين امر جاي تأمل دارد.
پس از بروز مشكل آنها به حكم متوصل شدند و حكم نيز اعلام كرد: طبق آئين نامه كليه اموال و تأسيسات بايد به خريدار تحويل شود.براي اين رأي در دادگاه 41 تهران اجرائيه صادر كردند اين افراد در شهريور سال 87 به همراه قاضي و نيروي انتظامي در كارخانه مستقر شدند.
وي گفت: ان زمان مشكل را با مسئولين استان مطرح كرديم اما آقاي رفيعي معاون برنامه ريزي استاندار وقت گفت: اگر يكبار ديگر مراجعه كنيد شما را به پليس امنيت تحويل مي‌دهيم.
وي افزود: آنها هيچ پولي نياورده بودند اما در طول 4ماه 8ميليارد تومان از اموال شركت را برداشت كردند و ما حق اعتراض نداشتيم.
باقدرت اضافه كرد: اينها سرمايه گذار نيستند سرمايه بردار هستند.
عضو شوراي اسلامي كار تصريح كرد: وزير صنايع وقت از كارگر وصنعت حمايت كردند و با دستورآقاي رئيس جمهور كارخانه از بخش خصوصي به هيات حمايت انتقال يافت و فرداي روزي كه اين حكم ابلاغ شد افرادي از هر طريقي خواستند جلوي اين اقدام دولت را بگيرند.
وي گفت: متأسفانه هيات حمايت با بي دقتي در ابتدا كساني را به عنوان هيات مديره جديد معرفي كردند كه هيچ تخصصي نداشتند آنها در طول چند ماهي كه تصدي كارخانه را داشتند فقط 10 بار به شيراز امدند، تعهدي به كارخانه نداشتند و آن را رها كرده بودند.
با قدرت افزود: اوايل سال جاري وضعيت به گونه اي رقم خورد كه خط توليد كارخانه به طور كامل متوقف شد پس از اين موضوع را مجدداً پيگيري كرديم و با كمك استاندار جديد فارس توانستيم هيأت مديره جديد را معرفي كنيم.
وي گفت: از تير ماه كه تيم مديريت جديد آمده توانسته‌اند بسياري از مشكلات را حل كنند و كارخانه را سرپا نگاه دارند و در حال حاضر كارخانه به اوج توليدات خود رسيده است.
با قدرت درادامه يادآور شد: روزي كه كارخانه را از مديريت قبلي تحويل گرفتند صاحبان آنها به اداره كار مراجعه و از كارگران شكايت كرد در آن زمان حقايقي مدير كل كار استان بود و در اوج آشوب شهر بعد از انتخابات براي يك هزار و 400 كارگر احضاريه فرستاد.
وي اضافه كرد:حقايقي بابي تدبيري براي كارگران مظلومي كه هيچ منبع درآمدي به جز همين حقوق اداره كاري ندارند احضاريه فرستاد، او به جاي برخورد با شاكي سعي در محكوم كردن كارگران را داشت كه مسئولين وقت پيگير مسأله شدند و اجازه ندادند كه مدير كل كار استان به اقدام خود جامه عمل بپوشاند.
عضو شوراي اسلامي كار كارخانه دنا از فرماندار شيراز خواست آنها را در جهت خلع يد مالك كارخانه حمايت كند.

24 دی 89 .

2 نظرات:

جابر گفت...

خدا رو شكر

سام گفت...

اگر از گارد ریل سیمی استفاده بشه خیلی خوبه بالاخره یه همچین بلواری نیاز داره به این نوع گارد ریل ..... اون دوسنانی که با گذاشتن گارد ریل مشکل دارن یکم بیشتر تحقیق کنن تا بفهمن چقدر در همچین مکانی وجودش لازم هست حادثه که خبر نمی کنه!!! علاوه بر اینکه جلو خیلی از حوادث رو میگیره باعث میشه تا عابر پیاده هم تصمیم نگیره از وسط بلوار رد بشه.