Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

خواب چین برای نابودی صنایع مخابراتی ایران؟سرنوشت ITI در انتظار ITMC؟؟

رئیس شورای اسلامی کار ITMC بر این باور است که اگر این کارخانه موفق به عقد قرارداد کار جدید در سال 90 نشود وضعیت بحرانی تر از کارخانه مخابرات راه دور ITI خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، کارخانجات مخابراتی ایران (کما) بهمن ماه سال 45 با مشاركت وزارت پست و تلگـراف و تلفن (ارتباطات وفناوري اطلاعات) به نسبت 30 درصد، بانك توسعه صنعتي به نسبت 30 درصد و شركت زيمنس آلمـان به نسبت 40 درصد بصورت شركت سهامي خاص در شيراز با ظرفیت اسمی ساليانه 45 هزار خط تلفن EMD و 60 هزار دسـتگاه تلفن روميزي تأسيس و در سال 1348 به بهره برداري رسيد.


وضعیت این کارخانه پس از انقلاب اسلامی تغییر کرد و سهم زیمنس آلمان نیز به 20 درصد کاهش یافته و سهم مخابرات و بانک توسعه صنعتی (صنعت و معدن) افزایش یافت و تولیدات این کارخانه نیز وارد فاز جدیدی شد که روند رو به رشد کارخانه تا چند سال پیش ادامه داشته است.


اما آرام آرام در صورت ادامه این روند نزولی بیم این می‏رود که نام ITMC (کما) نیز به کنار صنایع بحرانی استان فارس همچون ITI برود لذا مي طلبد مسوولان کشوری و استاني به این صنعت توجه بيشتري نشان دهند، تا بنا به گفته رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه: «با دادن سفارش تولید به جای شرکت‏های خارجی به این کارخانه، از بحران در کارخانجات مخابراتی ایران جلوگیری کنند تا نان شب 25 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم دچار مشکل نشود.»


بنا بر گزارش خبرنگار ايسنا بحران در صنایع استان تا جایی پیش رفته است که داد همگان را درآورد و آیت الله ایمانی امام جمعه شیراز در جمع پرسنل اداره کار استان، در این باره گفت: دولت نه صنعتگر خوبي است و نه تاجر خوبي، بلكه كار دولت سياستگذاري است، او بايد زيرساخت‌ها و فضاي كار را براي نيروي توليدي فراهم كند، البته نمي توان كتمان كرد كه بي مهري‌ها و كارشكني‌هاي فراواني از مجريان امور در بحث كارگري و كارفرمايي و توليد را شاهديم.


امام جمعه شيراز همچنين با ابراز تاسف از آنچه كه جهت گيري غلط استان فارس در بحث اشتغال و توليد نام مي برد گفت: سي و دو سال از انقلاب مي‌گذرد اما انگيزه‌اي براي اشتغال و صنعت در فارس پيدا نيست در حالي كه بازرگاني و پيله‌وري در فارس رواج دارد، دودكش كارخانه‌ها تعطيل و تابلو تجارتخانه‌ها و مراكز تجاري بالا مي‌رود.


نماينده ولي فقيه در فارس با ادامه انتقاد خود تصریح کرد: با شعار نمي‌توان كاركرد بايد فكر كرد و راه و روشي براي كار و اشتغال مردم مدنظر باشد، زیرا جهت گيري حاكم بر فارس در گذشته جهت گيري غلطي بوده است. كارگري كه 18 ماه حقوق نگرفته است سرانجامش به كجا مي‌انجامد؟ اگر برنامه ريزي و انگيزه كار در استان بود، شاهد اين اموري كه امروز بر ما مي‌گذرد نبوديم.


خبرنگار ايسنا با نشانه هاي بروز وضعيت بحراني در يكي ديگر از كارخانجات صنعتي فارس به بررسي وضعيت اين كارخانه از زبان رئیس شورای اسلامی کار، کارخانجات مخابراتی ایران مي پردازد.


«مهدی دوکوهکی» در گفت‏و‏گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به سابقه و تاریخچه این کارخانه، گفت: ظرفيت اسمي كارخانه در ابتداي تأسيس ساليانه 45 هزار خط مراكز تلفن سيستم EMD و 60 هزار دستگاه تلفن روميزي بوده كه اين ظرفيت پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران ساليانه به 200 هزار خط تلفن و 300 هزار دستگاه تلفن روميزي افزايش يافت و در سال 1368 اين كارخانجات وارد مرحله كاملاً جديد و پيشرفته تري نسبت به سال‏هاي قبل خود شد و با انعقاد دو قرارداد جداگانه با دو شركت آلماني كار انتقال تكنولوژي توليد مراكز تلفن ديجيتال آغاز و از سال 1369 علاوه بر توليد محصولات پيشين، توليد تجهيزات سخت افزاري سوئيچينگ مراكز تلفن ديجيتال سيستم‏هاي ITMC/S12 و ITMC/EWSD نيز در اين مجموعه صنعتي آغاز شد و سپس ازسال 1371 توليد نرم افزارهاي سيستمهاي ديجيتال فوق الذكر نيز علاوه بر توليد سخت افزارهاي آنها در اين كارخانجات آغاز شد.


وی افزود: با برنامه و چشم اندازی که دیده شده بود میرفت تا شیراز قطب الکترونیک کشور باشد و از سال 75 تا 83 خیزش بزرگی در تولید مراکز سوئچینگ داشتیم و 70 درصد سوئیچ کشور را تولید کرده و از سال 76 نیز کار به روی موبایل و سیستم های آن آغاز کردیم که روند رو به پیشرفت ما زیمنس را هم وادار کرد که پروژه های ایرانش را با همکاری ما انجام دهد.


دوکوهکی ادامه داد: در سال 1378 اولين مركز MSC سوئيچ تلفن همراه ساخت داخل توسط اين كارخانجات طراحي و توليد و با ظرفيت 65 هزار مشترك در شهرستان يزد نصب و راه اندازي شد و درسال 1383 به همت و تلاش متخصصين كارخانجات براي اولين بار در ايران دكلهاي تلسكوپي سيار سوئيچ مراكز تلفن همراه (BTS) طراحي و به همراه مراكز تلفن همراه اضطراري توليد شد که كاربرد اصلي اين محصول در شرايط اضطراري مانند سيل، زلزله، جنگ و ساير حوادث است.


وی اضافه کرد: وضعیت به گونه‏ای شده بود که به آن دوره، دوره اشرافیت کارخانه می‏گوییم و با افتخار قطب تولیدات مخابراتی خاورمیانه بودیم که هر ساله بخشی از درآمد کارخانه نیز مربوط به صادرات تجهیزات می‏شد اما رویکرد مخابرات آرام آرام تغییر کرد و زمزمه این می‏شد که دیگر مخابرات متولی صنعت نیست و هر شرکتی که تجهیزات ارزان تر دارد از آن خریداری می‏شود.


رئیس شورای اسلامی کار ITMC با بیان اینکه مشکلات کارخانه از سال 84 که خرید بدون واسطه مخابرات شروع شد، کلید خورد، تصریح کرد: سال 84 و 85 مساله حاد کارخانه شروع شد که با حداکثیر تلاش و فشار خود توانستیم قرارداد BTS را به دست آوریم اما ادامه قرارداد را به ما ندادند و همان تولیداتی را که به مخابرات تحویل دادیم آنقدر در انبار گذاشتند تا خاک بخورد و بعد بگویند تجهیزات شما قدیمی است در صورتی که اگر آن تجهیزات نصب می‏شد امکان بروزرسائی آنها را هم داشتیم.


وی ادامه داد: سال 76 بحث همکاری با چینی ها مطرح شد که ما حاضر نشدیم به عنوان کارفرما، چینی‏ها را به پیمانکاری بگیریم اما سال 83 مجبور شدیم برای درآمدزائی با آنان کار کنیم و بخشی از قراردادهایی که از طریق مناقصه برنده شده بودیم را با آنان انجام دهیم ولی اکنون دیگر چینی‏ها خودشان مستقیما در مناقصه شرکت می‏کنند و ما تنها به آنان خدمات می‏دهیم.


وی با اشاره به اینکه حضور چینی‏ها با این وضعیت موجب از بین رفتن صنعت با سابقه ITMC می‏شود، خاطرنشان کرد: 10 – 15 سال پیش حرف اول خاورمیانه را می‏زدیم و در دوران وزارت آقای غرضی ما خودمان هم نمی‏دانستیم ایشان دارد چه خدمتی به این صنعت کشور می‏کند اما امروز که کارنامه این دوران را بررسی میکنیم می‏بینیم انتقال تکنولوژی که در کارخانه اتفاق افتاد از صدقه سر او بود و این انتقال تکنولوژی همان راهی است که چین را موفق کرد تا امروز بتواند به ایران بیایید و دمپینگ کند و با دانه ریزی صنعت مخابرات ایران را به انحصار خود در بیاورد.


دوکوهکی ادامه داد: در آن دوران اشرافیت کارخانه، کارگران بهترین وضعیت حقوقی و معیشتی داشتند که مدیران کارخانه به دنبال بهانه می‏گشتند تا به کارگران هدیه و پاداش دهند و در سال 17 ماه حقوق پرداخت می‏شد که 35 درصد سود داشتیم و هر پورت را 70 هزار تومان می‏فروختیم که امروز قیمت هر پورت به زیر هزار تومان رسیده است و 501 نفر از کارگران هم بالای 20 سال سابقه کار دارند که رو به بازنشستگی هستند.


وی افزود: امروز نزدیک به 150 میلیارد تومان به بانک تجارت بدهی داریم و خیلی بدهی نیز بر روی سهام سوری از سال 80 داریم که برایمان کمر شکن شده و این مقدار هم از مطالبه 80 میلیارد تومانی کسر می‏شود و امیدمان به قرارداد 36 میلیاردی با مخابرات زیرساخت و سال 90 است که بتوانیم قراردادی بگیریم و اجرا کنیم.


رئیس شورای اسلامی کار ITMC درباره سرانجام تولید گوشی تلفن همراه در این کارخانه، گفت: با تلاش آقای طهماسبی وزیر صنایع دولت نهم خط تولید گوشی تلفن همراه به شیراز آمد و در کنار آغاز این طرح تعرفه واردات موبایل افزایش یافت که تولیدکنندگان داخلی توانسته اندبرای به دست گرفتن بازار تلاش کنند و در قدم اول 3 مدل در ITMC تولید شد و 17 مدل هم در برنامه داشتیم اما افزایش تعرفه لغو شد و تولیدات ما به زمین خورد و خط تولید متوقف شد.


وی ادامه داد: این امکان را داشتیم که تولیدات به روز را ارائه دهیم همانگونه که در تاریخ کارخانه این را اثبات کرده‏ایم اما تنها در رقابت اقتصادی و تکنولوژی توان رقابت داریم که اگر نگاه سیاسی وارد شود ما نمی‏توانیم دیگر ادامه دهیم و در مبارزه ناجوانمردانه شکست خواهیم خورد.


دوکوهکی اضافه کرد: چین جنگ اقتصادی را شروع کرده و دولتش می‏گوید برو در آن کشور حاضر شو و اگر ضرر هم کردی قبول می‏کنم و کار را ریشه ای دنبال کرده است.


رئیس شورای اسلامی کار ITMC با بیان اینکه اگر وضعیت کنونی ادامه پیدا کند و سال 90 قراردادی نبندیم از ITI بدتر خواهیم شد، افزود: نه از کسی پول می‏‏خواهیم و نه اینکه به ما صدقه بدهند زیرا مجموعه ما یک مجموعه تخصصی مهندسی است و می‏تواند در زمینه شبکه مخابرات هر تولیدی داشته باشد بلکه قرارداد و کار می‏خواهیم و اینکه در واردات هم شرکت داشته باشیم تا بتوانیم انتقال تکنولوژی بدهیم.


وی ادامه داد: ابتدا مسوولان استان باید نظرشان را در رابطه با صنعت روشن کنند و تا حالا پیشنهادی به ما نشده که انجام ندهیم اما جای سوال دارد که استان آذربایجان شرقی استان اول در لیست مبادلات ما بوده و فارس در رده سیزدهم قرار دارد.


دوکوهکی گفت: رسالت رسانه‏ها این است که با تلاش خود اجازه ندهند 5 هزار نفر به صورت مستقیم و 20 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در تامین نان خود دچار مشکل شوند.


چنگيز اميري مديرعامل مخابرات فارس نيز درباره خريد تجهيزات مخابراتي از كارخانه كما شيراز، به خبرنگار ايسنا، گفت: اينكه ما در رده سيزدهم خريد ازITMC هستيم به اين دليل است كه تجهيزاتي مورد نياز ما در اين كارخانه توليد نمي‏شود و در حال حاضر نيز نيازمند خريد نيستيم و اگر تجهيزاتي هم نياز داشته باشيم كه ITMC بتواند توليد كند مطمئنا از همين كارخانه كه در نزديكي خود ماست خريد مي‏كنيم و همين الان نيز قراردادي در حال اجرا با اين كارخانه داريم.


با اين حال و بنا بر گزارش خبرنگار ايسنا، روح الله احمدزاده استاندار فارس بر این باور است که استان به‌واسطه توسعه متوازن كه اكنون به‌آن دست يافته، طي پنچ سال آينده گوي سبقت را در حوزه صنعت و صنعتي شدن از ساير استان‌ها خواهد ربود.


استاندار فارس همچنين با اشاره به ديدارها و جلسات اقتصادي، پيگيري‌هاي مستمر خود و مجموعه مديريتي استان براي حل مشكلات بخش صنعت فارس را يادآور شد و خاطرنشان كرد: مديران جوان و پرتلاش استان فارس گام‌هاي بسيار خوبي در حل مشكلات اين بخش مهم اقتصادي برداشته‌اند كه اين فعاليت‌ها تاثيرات مثبتي در كاهش فرهنگ راكد سازماني و پاسخگويي به درخواست‌هاي سرمايه‌گذاري داشته است.


احمدزاده بروكراسي دست و پا گير و پيچيده اداري را از مهمترين موانع سرمايه گذاري در فارس دانست و گفت: بدنه مديريتي و اجرايي فارس همدلي، تلاش‌ و اقدامات پيگير و ارزشمندي براي حذف موانع مختلف سرمايه‌گذاري در اين استان داشته‌اند كه اين موضوع دستاوردهاي مهمي براي استان به همراه داشته و در آينده نيز خواهد داشت.


استاندار فارس همچنین در جمع دیگری هم گفته بود: «بايد كل استان كارگاه سازندگي شود. استان فارس بايد صبح تا شب تلاش و كار و كار باشد. چون كار ديگري جز نوكري مردم نداريم، آمده ايم كار كنيم. هر كس مي خواهد بازي سياسي بكند، جلسه محفلي در ادارات بگذارد، اينها بايد از اين استان بروند. جلسه اي كه مي گذاريد بايد در حول سرمايه گذاري باشد، يا پيگيري صنايع بحراني باشد، يا حول ساختن مسكن براي قشر ضعيف باشد. بايد اينقدر كار كنيم كه از شدت كار و از شدت خستگي خواب برويم مثل شهيد خرازي كه از شدت كار در ماشين خوابش مي برد، نه اينكه دو روز تعطيل مي كنند مي روند خانه. در دولت احمدي نژاد بايد از شدت خستگي بخوابي. بعضي ها كه در استان استراحت مي كنند پيش خدا مي توانند پاسخگو باشند؟! اگر جسمشان نمي كشد سريع برود تا يك نفر جوان بگذاريم تا بتواند كار كند بايد از اين شهرستان به آن شهرستان به مناطق محروم برويم، بايد برويم و بياييم خستگي دارد بايد كشش داشته باشيم ما فكر مي كنيم جوان‌هاي حزب الهي توانمند زياد هستند.»


به گزارش ایسنا، مواضع امام جمعه شیراز، نماینده کارگران کما و استاندار فارس در حالی مطرح می‏شود که همگی بر اهمیت توسعه صنعتی استان و همچنین رسیدگی به وضعیت صنایع بحرانی اهتمام دارند اما سوال اینجاست که آیا رسیدگی به وضعیت صنایع بحرانی و جذب سرمایه‏گذار برای نجات صنایع ریشه دار استان اهمیتی کمتر از راه‏اندازی صنایع جدیدی دارد که ممکن است فردا روز آنها هم به سرنوشت همین صنایع با سابقه دچار شوند؟


گزارش از خبر نگار ايسنا علي نظام الملكي

3 نظرات:

امین گفت...

علی رغم فیلتر بودن سایت آمار روزانه بازدید سایت دیروز رکورد زد و به رغم جالب 9350 بازدید در یک روز رسید!

ایمان از شیراز گفت...

امین جان علاقه ما به سایت شیراز ربطی به فیلتر و این چیزا نداره.
شما هایی که سایت فیلتر میکنین چشمتون در بیاد.
این روزا تو کامپیوتر هر ایرانی یک فیلتر شکن هم هست.

ایمان از شیراز گفت...

امین جان علاقه ما به سایت شیراز ربطی به فیلتر و این چیزا نداره.
شما هایی که سایت فیلتر میکنین چشمتون در بیاد.
این روزا تو کامپیوتر هر ایرانی یک فیلتر شکن هم هست.