Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
محک

باغ موزه مشاهیر ، معرف 48 چهره ی ادبی برجسته ی ایران و جهان+تصاویر پیشرفت

 بهزاد شاكرنيا،مديرحوزه فني پروژه هاي گردشگري استان فارس:در باغ موزه مشاهير 48 باغ چهارنارنج براي معرفي 48 مشاهير ادبی ساخته می شود
مديرحوزه فني پروژه هاي گردشگري استان فارس گفت: درطرح باغ موزه مشاهير 48 باغ چهارنارنج براي معرفي 48 مشاهير ادبي ساخته مي شود كه مشاهير ادبي مانند سعدي، خواجوي كرماني، فردوسي، غزنوي، خيام، نظامي گجوي، عطار، مولانا،، ملك الشعراي بهار، نيما يوشيج، صائب تبريزي و در بعد بين المللي نيز گوته، هگل، شكسپير، تولستوي، تاگور، دانته پيشنهاد شدند كه بر اساس پيشينه فرهنگي بررسي و تصويب مي شوند.
الهه بهرامی راد- بهزاد شاكرنيا در حاشيه بازديد از پروژه باغ موزه مشاهير در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اين باغ موزه در زميني به مساحت 19 هزارمترمربع احداث مي شود خرداد سال 88 طرح معماري فاز اول اين پروژه تصويب وعمليات اجرايي آن در تيرماه سال 89 آغاز شد.او ابراز داشت: پروژه باغ موزه مشاهير در چارچوب مصوبه كميسيون ماده پنج، در سال 74 در قالب طرح اتصال حافظيه به هفت تن به عنوان محور عرفان معرفي شد. شاكرنيا اظهارداشت: به صورت همزمان كار تملك اراضي شمال حافظيه و طراحي موزه نيزآغاز شد وتا كنون چهارهكتار زمين در شمال حافظيه تملك شده است و براي تملك مابقي زمين ها، در حال پيگيري اعتبارهستيم. وي اضافه كرد: قرار بود بعد از باغ موزه مشاهير، موزه منطقه اي فارس ساخته شود كه با توجه به بازديدهاي مرتب از اين پروژه، پيشنهاد شد تلفيقي از موزه مشاهير و منطقه اي همزمان احداث شود و از اين رو در شمال طرح كمربند عرفان موزه منطقه اي فارس را داريم. شاكرنيا ادامه داد: پروژه موزه مشاهير در دو سطح اجرامي شود و سه رديف اعتباري ملي براي اين طرح در نظر گرفته شده كه هنوز ابلاغ نشده است. او با اشاره به بودجه لازم برای این طرح گفت: بودجه امسال اين طرح در قالب باغ موزه مشاهير را چهار ميليارد تومان است و مبلغ قرارداد اجراي عمليات اجرايي باغ موزه مشاهير در فاز اول محورعرفان با شركت مهندسي سازان 16 و نيم ميليارد تومان منعقد شده است و هم اينك اين طرح در مرحله عملياتي قرار دارد. مديرحوزه فني پروژه هاي گردشگري استان فارس و مدير اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شيراز گفت: پيش بيني هاي اوليه براي بهره برداري از پروژه باغ موزه مشاهيردرشهرشيراز سه سال بود ليكن با توجه به وسعت طرح، اين پروژه سال 95 به بهره برداري مي رسد. وي خاطر نشان کرد: باغ موزه مشاهير صرفا به مشاهير ادبي اختصاص دارد اما طرح موزه منطقه اي كامل تر است و ديگر ابعاد استان فارس را در بر مي گيرد. شاكرنيا بیان داشت: جهت پيشبرد طرح محور عرفان در شيراز يك همت استاني شكل گرفته است و هم اكنون اين طرح دردو بخش مصوبه سفر سوم هيات دولت به فارس در زمينه تخصيص 10 هكتار زمين براي پيشبرد تملك شمال حافظيه براي تفكيك و قرار دادن در اختيار مالكين شمال حافظيه و جذب مبلغ يك ميليارد تومان از محل اعتبارات وزارت نفت براي كمك به طرح توسعه حافظيه از مصوبات سفردوم هيات دولت به فارس، دنبال مي شود. این مقام مسئول افزود: در پروژه موزه منطقه اي فارس نيز ويژگي هاي منطقه فارس را به نمايش مي گذاريم كه اين طرح شامل گالري هاي متعدد منطقه فارس، هنرها، مشاهير، استادان و هنرمندان، باستان شناسي و تاريخ، منطقه، معماري و شهرسازي فضاهاي آموزشي، كتابخانه ها و سالن آمفي تئاتر مركزي است.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شیراز اضافه کرد: در ساخت موزه مشاهیر منطقه‌ای طرح عرفان، از معماری اسلامی ایرانی و سنگ گندمک استفاده شده است.
 شاکرنیا در ادامه ابراز داشت: در این موزه علاوه بر معرفی موقعیت تاریخی و فرهنگی استان فارس به زنگینامه بیش از 48 ادیب و فرهنگ‌ور ایرانی و جهانی در چهار باغ موزه مشاهیر پرداخته می‌شود.
 وی خاطرنشان کرد: در کنار موزه مشاهیر، سالن آمفی‌تئاتر روباز، پارکینگ به ظرفیت 400 خودرو و همچنین گالری‌های مشاهیر، اساتید، هنرمندان، باستان‌شناسی، تاریخی و شهرسازی، فضاهای آموزشی و کتابخانه طراحی و احداث می‌شود.
 مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شیراز از احداث و بهره‌برداری 60 موزه و مرکز فرهنگی در آینده نزدیک در استان فارس خبر داد و گفت: این طرح‌ها شامل مرکز سعدی‌شناسی با مساحت 2 هزار و 500 متر مربع و اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال، موزه پاسارگاد جنب مقبره کورش با 5 هزار متر مربع مساحت و 50 میلیارد ریال اعتبار، موزه‌های نی‌ریز، آباده و بوانات است.
 شاکرنیا اضافه کرد: طرح تفرج‌گاه آب رکنی به وسعت هفت هکتار و 30 میلیارد ریال اعتبار، منطقه تفرج‌گاهی مارگون و عملیات به‌سازی تفرج‌گاه بهشت گمشده از دیگر طرح‌های در دست اقدام بوده که با تأمین اعتبار شاهد تسریع در روند اجرایی آن‌ها می‌شویم.




5 آبان 90 .

0 نظرات: